avatar

Да пазим държавата и от себе си ли ??!!

Подпомагане на протестите
 Приятелите в нужда се познават
 Приятелите на държавата - също,
на животновъдите сега
защото се  вижда с невъоръжено око

Тия дни се случва  на село по 4-5 пъти на ден да спрат тока.Интернета го има няколко часа  Но ние сме търпеливи, разбираме че едно спиране тока на града ще нанесе вреди, може да е фатално за хора
 Националният дух всеки го носи у себе си и е въпрос на обществено мнение
   Какво ни пречи да бъдем нормални , да разбираме трудностите и грижите на управляващите, на хората около нас и да проявяваме добронамереност. Пречи ни насажданата омраза към държавата. От това имат полза другите държави. Те правят всичко възможно да вземат субсидиите за своите си нужди. За да дойдат на власт някои среди на опозицията не се спират

Нужни са им предсрочни избори, за да спре решаването на социалната програма  - предстои ново увеличаване на пенсии, удвояване помощи за деца и социално слаби. Заплатите на учителите също се удвоиха. Ще спра само с думите- обещаното се изпълнява. На село получихме и субсидии, за земя и животни. Защото сме дали точни , а не заблуждаващи данни.
   Разбрах, че кметове от опозицията организирват  животновъди  от околността, за протести, но те отказват. Защото получават и за площ и за животни колкото и което са заявили  по евронормативи. Лъсна  задачата на протестиращите  уж животновъди- те са политически подставени лица. Годината е добра. Има фураж, има паша, но те ( като учителите миналата година) са поредния опит да свалят правителството.
 комунизъм в оня вид няма да има и ще се съвземем като държава!
  Това откопирах, като доказателство за гореказаното
Има предпоставки за спадащо доверие в основния кандидат за властта - г-н Бойко Борисов. Ако ГЕРБ не се напомпат до изборите с протести, стачки и създаване на хаос и напрежение в държавата, резултатите за партията може да се окажат разочароващи.

Млекопроизводителите си искат субсидиите, иначе стачкуват безсрочно  
Снимки Антон Чалъков
 
сряда, 27 август 2008
София

Поредният сблъсък между фермери и полиция стана днес пред сградата на МС. Около 13.30 ч. полицейски кордон изтласка протестиращите на разстояние от сградите на Партийния дом и МС. При бутането един полицай е бил ранен, съобщи агенция Фокус.

По същото време в зданията на властта е еврокомисарят Гюнтер Ферхойген, който провежда срещи с премиера Сергей Станишев, президента Георги Първанов, вицепремиера Меглена Плугчиева и финансовия министър Пламен Орешарски.
Фермерите пак се бутат между шамарите

С разрешение на Столичната община протестът на животновъдите, който днес е подкрепен и от Съюза на птицевъдите, е до 15.00 ч., но те ще го обявят за безсрочен, каза пред "Стандарт" Пени Ботева, зам.-председател на съюза на млекопроизводителите.

Фермерите се заканиха да опънат палатки пред служебния вход на Министерски съвет.
АСН

Протестиращите блокираха “Дондуков” без разрешение

Група фермери отново се опитаха да се превърнат в мъченици и сами да се набутат между полицейските шамари. Протестът на млекарите вчера за пореден път се превърна в спектакъл. "Нека ни бият, по-добре да умрем тук, отколкото да се мъчим без пари", нареждаха хората на професионалния бунтар Андриан Цаконски. Протестът им срещу липсата на държавни пари за земеделие беше насрочен от 12 до 15 часа пред Министерския съвет. Протестиращите стопани блокираха булевард "Дондуков", въпреки че нямаха разрешение за това. Полицията се опита да ги избута, за да освободи движението. При сблъсъка обаче няколко души паднаха на земята. "Смачкаха ни, едно от момчетата е със счупени ребра", крещяха фермери от първа линия на пътната блокада. Оказа се обаче, че няма хора със счупени ребра, а само един човек е получил охлузвания, защото е загубил равновесие и е паднал, докато полицията е избутвала протестиращите от шосето.
Тъпаните и хората пред Президентството събраха очите на случайните минувачи. Какво става, чудеха се хората. Елате да видите, президентът се жени, отговориха им протестиращите фермери.
Няма да престанем с протестите, докато не получим всички обещани пари, заканиха се протестиращите. Досега са ни изплатени само субсидиите за март, заяви зам.-шефът на асоциацията на млекарите Пени Ботева. Въпреки обещанията на двама земеделски министри и споразуменията, които подписвахме с Нихат Кабил и Валери Цветанов, офисите на разплащателните агенции отказват да приемат документите за помощите, допълни тя. Не вярваме на обещания, искаме пари, заявиха фермерите. Те ще продължат да блокират шосета и магистрали, докато държавата не изплати всички пари за качествено мляко.
Катерина Иванова 
Отприщиха 1,6 млн. лева по САПАРД
Договори за 1,6 млн. лв. по САПАРД са били одобрени само преди дни, съобщи шефът на фонд "Земеделие" Атанас Кънчев. Сумите са за проекти на 11 общини, обясни той. Исканите обратно 3 млн. лв. от 3 фирми, злоупотребили по предприсъединителната програма, ще бъдат разпределени към изрядните кандидати, каза Кънчев.
Над 1197 са кандидатите за финансиране по двете европейски мерки за развитие на селските райони. Одобрените са 194 на стойност 140 071 820 лв. От началото на септември ще стартират други две мерки - за подобряване на инфраструктурата в населените места и подобряване на услугите за населението.
Виржиния  Георгиева

Ферхойген хвали властта, хока опозицията

Бъдете оптимисти и не се превръщайте в евроскептици, призова еврокомисарят Гюнтер Ферхойген вицепремиера Меглена Плугчиева
Фото Антон Чалъков
СОФИЯ. Лично съм обезпокоен от опасността българите да се превърнат в евроскептици въпреки силния си оптимизъм. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген след срещите си с премиера Сергей Станишев и родни министри. Гостът посочи, че България е една от страните, които най-много се радват на членството си в Европейския съюз и са дали много жертви, за да постигнат днешния си успех.
"Въпреки че всяка анкета ви сочи като една от най-оптимистично настроените страни членки, се безпокоя за вашия имидж. Лошите новини за България наистина ще поведат настроенията на гражданите спираловидно надолу и може да се стигне до скептицизъм", предупреди Ферхойген. Според еврокомисаря опозицията у нас "вдига прекалено много шум" и му е направило лошо впечатление поведението на протестиращите пред "Дондуков" 2. "Музиката на Рихард Вагнер и специално "Валкириите" е странно послание към немския народ, което ни връща към много неприятни спомени", намръщи се Ферхойген.
Еврокомисарят омита да смекчи тона от доклада на ЕК преди месец. "Тъй като за други страни не се подготвят подобни доклади, това не означава, че там няма подобни проблеми. Ако се направят мониторинги, може да видим много изненади", успокои кабинета Ферхойген.