avatar

Грип или?

Преди 2 седмици, изкарах много странна седмица. Към 7 часа вечерта в понеделник, като се изправих и ми се зави свят  започна да ми се гади (много). Доста беше гадно. По-лошото е, че историята продължи към 4 дена, като всеки ден ми се гадеше и виеше свят - все по-слабо, но осъзнателно. После спря. Не питайте защо не отидох на невролог, няма разумно обяснение, освен че ме мързеше. А и за целта трябваше да мина през личната, което си е неприятно, и което май направих в петък, когато вече не ми се виеше свят. За свое оправдание мога да кажа, че нито съм си удряла главата, нито съм се претоварвала, затова и реших, че не е нещо страшно. А и самата глава не ме болеше. Дотук нищо толкова странно.

Странното идва от това, че братовчед ми изкара миналата седмица в същото състояние (1 седмица след мен). Същите симптоми - световъртеж, гадене, даже виждаше двойно. Имаше и температура. Като ходил на лекар, му дала прахчета за морска болест. На мен ми беше казала, че може да е прешлен и съм за невролог, а на него, му дала лекарства за грип. В петък му беше минало, но в сряда изглеждаше ужасно! Беше целият сив и не можеше да стане от леглото. А той по принцип кара гриповете бързо и леко!

А най-невероятното е, че вчера се чух с мой приятел  той ми каза, че и на него му се гади от всичко. Но не му се вие свят  и май няма грип засега.

Бях при невроложката ми, тя каза, че всичко изглежда наред. Та въпросът е...това някакъв нов грип ли е или какво? Аз имах грипни симптоми, но много леки. Просто ми беше отпаднало и ме боляха сливиците, но пък те си болят редовно. Затова пък братовчед ми направо го съсипа. 

Знам, че летните вируси обичат гаденето и повръщането, но това през октомври ми се видя много шантаво. Най-вече, заради световъртежа - не ставаше въпрос за неразположение, а за много ама много силно разстройване на мозъка. Все едно си се напил и всеки път като помръднеш глава светът просто не е наред и ти иде да се застреляш. Не знаех, че гриповете могат да правят така. Доста е обезпокоително.

Та исках да ви питам, някой карал ли го е този вирус? И дали изобщо е грип или е нещо друго. Братовчед ми си беше изкарал акъла, защото търсил в интернет и видял, че такива симптоми са свързани с най-различни сериозни неща. Аз не се бях притеснила много, защото си мислех, че се дължи на нещо съвсем друго (и то не на най-очевидното :р) и все пак...Любопитно ми е с какво ни тровят този път.