avatar

ГАРГАРА

 

.

/Историята ни е такава каквато я помним, независимо как ще я доизмисляме и дописваме/

 

Преди мноооого, мноооого години в онези отдавана отминали години, които се опитваме да не помним и все твърдим, че не забравяме в Европата и наoколо и' е имало около 3 европейски империи / в зависимост от гледната точка на историческите преписвачи/– Римска, Франкската и Първата/и Втора/ Българска ИМПЕРИЯ / държава/. 

Само, че на нас ни харесва да живеем без самучувствие на наследници на велика държава, която се е пръкнала в Европа преди има-няма 1300 години и никога не си признаваме, че някога в някакво време сме си имали империя. Не знам, сигурно е срамно да кажем думата империя, когато говорим за Стара България, пък и българските ханове, царе и кесати сигурно са били малко по-комплексирани от останалите варварски владетели, примерно франкските  и все са се молили на света, т.е. на съседна Византия/???/ да им признае някоя по-малка титла или ние така се учим да си мислим, защото на мен кесар много ми прилича на цезар, а цезар е едно от званията на римските императори. Ама, хайде, да не ги забелязваме тези прилики. То и никой учебник по история на България не ни е учил да ги забелязваме, защото някак е по-лесно да се правим на мъченици, да вървим с наведени глави и да обвиняваме турското робство, което всъщност не е турско, а е османско и не било точно робство, ами било владичество или нещо с безподобен синоним, за липсата на каквото и да е самочувствие.
Аз лично винаги съм мислила, че самучувствието на едни човек, както и на един народ се възпитава, обаче вместо това в България се унаследява комплекса за малоценност, който винаги надделява над националното ни самочувствие. 

 И такааааа, ето как помня аз нашенската история. Някъде ДО към карая на 7 век българите се настанали в двата края на Балканите, научили местния славянски диалект, превърнали го в официален език и 11 века по-късно в руските учебници въвели понятието тюрки, за да ни различават милите пан/велико/славяни от себе си, а веднага след това велико терминологично откритие нашите видни родоначалници на съвременната ни история се съгласили с него и през последните 50-100 години убеждават света, че българите са тюрки. Мдааааа. Ама аз поназнайвам чисто малко руски и както и да си превеждам тая звучна /пан/велико-славянско-руска дума все на български ми излиза със значение ТУРЦИ.  

Добреееее, де, за да не е хамериканско О.К. Дошли тюрките/турците  през 7 век на Балканите, скалъпили някаква мижава държавица, която си била цяла империя, но ги било срам да си признаят и затова никъде в днешните учебници не го пише, защото излиза, че е срамно да се признава такова завоевание и то от съседна Византия, за която учебниците пишат само добро или нищо, а почти никога не се случва да споменат, че такова държавно образование като Византия просто никога не е имало, освен в главите на някои видни историци, защото онова, което ни е набито като клин в главите, че се наричало Византия, всъщност не се е наричало Византия и такива дето се наричат византийци има само по днешните гръцки зами и те не са какви да е, а просто шепа, криворазбрали историята, националисти. Затова, често пъти за изненада на много хора се оказва, че онова дето се учим да именуваме Византия си е ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ, а онези, които обиждаме с названието византийци, са смятали себе си за ромеи.   Византион, пък, бил град - не империя и то докато Константин не го нарекъл Константинопол, ние Цариград, а турците Истанбул. Тук да уточним, че Истанбул са го кръстили турците, не тюрките и ако и на вас ви звучи познато проверете разликите – подсказвам само, че двете думи са на различни славянски езици.

И като се замисля, то какво излиза?

 Живяли българите, т.е тюрките, наоколо около 1300 години, но присъствали тук само 500 години, когато завладели в 14 век собствените си земи. И така се появило турското робство, което било османско, защото турците не са османци и османците не са турци, а ние бяхме тюрки, т.е. на руски турци, малиии какъв исторически батак, не ония Батак с кланницата, т.е. костницата. От която и страна да погледна нашата история все излиза, че хем сме си били поробители, хем сме си били роби, хем сме си направили държава преди 1300 години, хем сме си я самозавладели/поробили, а бе, все по някакъв начин сме присъствали наоколо, само остава да уточним как?????

Обаче онази част с 1300-та и кусур години държава и само 500 години присъствие на Балканите некак си не ми излиза от главата – 700 години къде сме ходили, че хем сме имали бая ми ти велика държава, хем не сме присъствали толкова явно наоколо? Да не би да сме си организирали масови екскурзии между Волга, Кавказ и Родопите? :) Или следователно излиза следния исторически резултат: 700 години сме били българи с тюркски произход и Българска империя, а после сме завладени от братчедите османски тюрки и сме станали роби на Османската империя, дето не е турска, защото и съседите ги е срам да си признаят, че са имали империя с граници в Европа, чак до Австрия. :) Балканите, май, успешно отглеждат комплексари, ама да беше само през май, а то вече 1500-2000 години. За толкова време сигурно се е появил и ГЕН на силно комплексираната национална малоценност. :)

Исторически точен ИЗВОД: Минало незивестно – бъдеще неясно. :)