avatar

Вярвате ли....?

   Много от нас (включително и аз) не смeeм да се предоверим на нещо, което не сме проверили, анализирали и преобърнали с краката нагоре от съмнения! Такива хора се наричат от народа Томa Неверни и с право! А оmкъде идва това название - предполагам, че знаете, но аз пак да ви напомня, още повече, че изтеклата неделя се нарича Томина неделя, но никой не я спомена! Вижте:

"Втората неделя или Томина неделя е църковен празник, чества се паметта на един от 12-те Христови ученици - апостол Тома. В историята апостолът е известен с прозвището си Неверни, защото след като Христос възкръсва и се явява на учениците си, Тома не е сред тях и когато по-късно му казват: "Видяхме Господа", той отвръща: "Ако не видя на ръцете Му раните от гвоздеите и не сложа ръка на ребрата Му, няма да повярвам."

На първата Неделя след Възкресението Исус отново се явява на учениците си, този път там е и Тома. Христос се обръща към него и му казва: "Дай си пръста тук и виж ръцете Ми, дай ръката си и я сложи на ребрата Ми. И не бъди невярващ, а вярващ. Понеже Ме видя, повярва ли? Блажени са тези, които без да видят, са повярвали."(dir.bg)

     И така, затова ви питам - трябва ли всичко в този живот да подлагаме на съмнение и проверка, или, понякога, трябва да заключим недоверието в себе си и да повярваме в доброто около нас без да го анализираме до припадане? Как мислите и от кой тип хора сте вие?