avatar

Бърза помощ ще стига до отдалечените селски райони тъкмо с “Порше”

Вчера наши приятели лекари, живеещи зад граница, специално ни  съобщиха тази весела новина от Родината -  Порше става "народна" кола!!! Измежду всички високопроходими джипове, които могат да катерят баири без път - от обикновените Лада Нива до признати офроудъри като Тойота, защо ли БГ управлящите са избрали тъкмо най-непроходимия и най-скъпия? Станало им мъчнно на нашите приятели, че те никога няма да лекуват пациент, докаран в болницата тъкмо с Порше....

Ето малката статия във Filibe.com online:

"Гайдарски поръча 150 луксозни джипa за селските баири

Бърза помощ вече ще идва с "Порше Кайен". Луксозните джипове ще возятболни от села и паланки, където обикновена кола не може да стигне. Щеполучим 32 високопроходими джипа "Порше Кайен" до края на май,изненадващо съобщи здравният министър проф. Радослав Гайдарски въвВелико Търново.

Скъпите коли, оборудвани като линейки, са купени съсзаем на Световната банка. Те ще бъдат дадени на спешните центрове втруднодостъпни райони.


В момента такъв джип върви около 250 000 долара. Купихме ги след търгпо Закона за обществените поръчки, обясниха от министерството. "ПоршеКайен" е предпочетен, защото бил на най-ниска цена. Производителитеправят големи отстъпки, когато се купуват повече коли наведнъж...."
.........................................................

Отговорът е ясен, защото така всеки болен от странджанско, родопско, старопланинско село може да се докосне до колата за богоизбрани - Порше Кайен. Всъщност, има ли още такива труднодостъпни високопланински села. до които път не стига - не се ли обезлюдиха отдавна? Сещам се за нашето любимо родопско Лилково, но дотам се стига и с Москвич, и с Трабант, е след друсане...

Мило ми стана и по причина на това, че тъкмо онзиден бяхме по работа в Денвър и не пропуснахме да посетим Авто-шоуто. Колко лъскави машини имаше, заболяха ме очите. И всяка става потенциална линейка за тия селски райони.

Сега ще се пробвам да кача малко снимки... Докато се мъча, си помислете защо Бентли, Мазерати, Бугати, Ферари са така грозно пренебрегнати? С какво право? Ами че тебяха на едно кьоше отделени с Поршето. Защо Поршето е автомобил за планинските баби, а Бентлито - не? С какво баба Марийка от странджанско е по-долу от Парис Хилтън с Бентлито?

Не бива, така, не бива. За всеки болен - Порше, ама нека да има и Бентли линейки, моля!!

На мен лично измежду всички кабриолети и разни там роудстъри, най ми допадна Бентлито. После може Audi ТТ (новото). За BMW нямам аспирации. Но хвърлих по едно око и половина и на други стари любови: Nissan Z, Mitsubishi Eclipse, и като че ли най-вече Lexus SC. Ех, принизявам се с тез японски версии, знам.

Но пък ме крепи мисълта, че като се поболея на някой високопланински труднодостъпен баир, винаги ще мога да подрусам дупе в Порше Кайен линейка....:)))

......................................................

ето малко снимки от автомобилното изложение - простете, ако някои са неясни, треперели са ми ръцете...;))

Бентлито отвън и отвътре


Ферари

Мазерати

Audi R8

Прекрасен потенциал за линейки, не мислите ли? Какво като не са SUV-та? Народът има нужда и от по-малки линейки... Не всички хора искат голяма линейка. Някои искаме тъкмо такава линейка!!!

Тези по-долу, също джипове като Порше Кайен, сигурно стават за не по-лоши линейки, като се има предвид, че на много малко началната им цена е около Кайеновата, на повечето е доста по-ниска (оборудването на всеки Кайен за линейка възлизало на около 250 хилядарки)....

Audi Q7

Infinity FX

Nissan Murano

Lexus RX 400h (hybrid)

Lexus GX

Lexus LX (най-едричкият джип на Лексъс) - луксозният вариант на Toyota Land Cruiser 100

Mercedes GL, ама съм я хванала много отблизо, но  я знаете добре - става супер линейка!!

Mercedes R-класата (я каква фурна отваря шестместния автомобил - направо да те блъснат с дефибрилатора)...

За мен лично - този Форд печели!!! Може да побере оборудване на 3 линейки!

.................................................................................

Сега специално за Джонефф:

Новият най-луксозен хибриден автомобил - Lexus LS 400h. Снимала съм задната седалка, дето полягва - отвън сигурно я знаете, като досегашния нехибрид...:)))