avatar

Бомбите на БЗНС

Е, то, разбира се, че аз един път точно ще реша да стана в 7,00h, въпреки че е събота. Ще си облека дрешките и ще поема към ВИАС, да чуя една лекция по стоманени мостове, след която никой вече не е на себе си, понеже търпението му отдавна е преминало онази фина граница, характеризираща се като разумна.
Мдаа.. Точно една събота ще се реша аз да се подложа на това, само от чисто любопитство към експеримента и то ще вземе да се окаже, че има бомба....
И тогава никакви лекции, никакви мостове, никакъв сън повече...
Пред мен се отвори ямата на една безумно ранна съботна утрин + 30 минутно тъпо чакане на тролея.. А на спирката бяхме само аз и два гълъба, които, на всичкото отгоре, хич не ce разбираха помежду си.. Бяха мъжки и единият като по-едър се забавляваше да върви след малкия си другар и да го кълве злобно. Направо ми идеше да стана и да му извия врата на този...
После минаха от "Чистота" да приберат кофите, което ми напомни колко е рано... Малко заболя, но при все това някаквото човешко присъствие се отрази по-скоро добре на нервната ми система..

Сигурно ви дразни това БЗНС в заглавието? Ето, ще обясня.
ВИАС обича да дава залите си под наем на партии, организации и всички останали, които обичат да ги наемат. Тази събота щяло да има някакво събиране на БЗНС, но понеже не разбирам от политика и не ме интересува, не мога да кажа точно. Само знам, че на някого такова събиране не е било по вкуса или просто БЗНС не му е харесало или пък.. ей-така е решил да се пошугава и се обадил да каже, че има бомба във ВИАС... И понеже дори не уточнил в коя сграда, днес и двете бяха затворени, заедно с библиотеката и прилежащите книжарци. Тъжно.

В крайна сметка реших да направя супа топчета за обяд и да прекарам цял ден пред компютъра.