avatar

Бил съм анонимен. НИМА?

Балтазар Иванович - синеок негър* със Северняшка кавалеристка униформа.

Този образ предизвиква противоречиви реакции - от насмешка, до крайно озлобление и словоблудство по повод на името и/или конкретна моя позиция. 

Наред с това, периодично засичам и намеци за анонимност, както и директни твърдения в същата посока.

Някои хора се питат "къф е тоя, нема никфи комплекси", други ми размахват пръст и ми се карат.



Аз казвам, че в никакъв случай не съм анонимен. Имам собствена регистрация в блогър.ком, което автоматично ме прави НЕанонимен.

Лично за себе си съм избрал дейността ми, като преобладаващо политически блогър да не се свързва с физическото ми АЗ. 
Политическите и гражданските ми позиции са в някаква зависимост от характерните особености - пол, възраст, религия, социален статус, образование, националност, обкръжение, но в никакъв случай споменатите не са определящи.

Има безброй много хора, които по изброените признаци са досущ, като мен, но гледат на нещата по съвсем различен начин.

Не искам да свързват всяка моя дума със субективните дадености. Не искам, когато ходя по улицата и ме срещат приятели или непознати, да казват "този е блогър", "този е от голямото добрутро", не искам тази ми дейност, която смятам за обществено полезна, да бъде определяща за отношението на другите към мен. 

Искам отношението към моите политическите и гражданските позиции да е основано единствено на база на оценката за тях самите, а не защото АЗ съм зад тях.

Аз съм личност. Имам определени разбирания и позиции, които почиват на съвкупността от много обективни и субективни фактори и комбинацията между тях. Имам и кураж да стоя зад думите си.

За съжаление, дори хора с огромно его и претенции за голяма начетеност и широкоскороеност не могат да се надскочат по отношение на възприятията си за този отсреща.

Аз разбирам от политика. Аз разбирам политиката. Аз имам политическа позиция. Такива са фактите и дали карам камион или съм скъпоплатен адвокат е без особено значение.

Друга причина да бъда "анонимен" по този начин е, че така няма как някой негодник да каже, че гоня някакъв политически интерес или се напиням да ме впишат в нечия листа, каквото беше казано по адрес на друг човек преди време.

Надявам се сега нещата да са станали малко по-ясни.

негър* - по времето на Гражданската война, предците на днешните афро-американци са били просто негри