avatar

Баба Марта по "Мехурски"

И тъй, братя блогери, общност "Сапунени мехури" не пропусна и този хубав празник и както беше обявено, посрещна баба Марта с подобаващото й уважение в близката до Одеон слдкарница Л...... Този път се събрахме завидна компания - имахме си Котка, Фея, Скрежна лейди, Гуга (а не Гига, както я чета ;)) или известна нам като Момо, Атанас, че и аз (снимащия).

P3010019
Снимка 1 Сборен пункт Одеон. От ляво на дясно първи ред, прави: Котка, Фея, Танас, Момо, Фроска. Фото: Аз

С изтичането на протоколното време групаа се отправи към най-близката сладкарница, която й беше известна. Тя (сладкарницата) обаче не я (групата) накефи нещо и те (мехуристите) продължиха към следващата. Там решихме да си вземем цяла торта:

P3010025
Снимка 2 Тортата (на преден план) и Момо (на заден). Фото: Ройтерс

Оказа се обаче, че сладкарниците май работели до 20 часа, та се наложи да се изнесем в близката градинка (на Народния театър), за да може да си доядем тортата. По пътя ни пресрещна кравата Милка от село Милково, облас Монтана. Нашите момичета веднага я зачекнаха да я разпитват къде е ходила и какво е правила. Някои даже, които учат усилено журналистика се вживяха в ролята на фотографи. Други, които учат в УАСГ се интересуваха живо от архитектурата на зъбите й, а трети, които се занимават с фейство и сестринство успокяваха Милка, на която честно казано й идеше да лудне от тези досадници:

P3010041
Снимка 3 Милка с милите досадници. Фото: Неизвестен майстор на копчето на апарата

Други членове на екипа живо се интересуваха от пола на Милка. Оказа се, че е женска:

P3010044
Снимка 4 Заден план на Милка от Милково. Фото: Ветеринарят Туйо (хамстерът няма да играе)

Тортата бе брутално нападната и изнасилена гастрономически от изгладнялата тълпа членове на общност "Сапунени мехури". Някои тихо се спотайваха зад кадър, за да могат да нанесат финалния удар.

P3010051
Снимка 5 Брутално обезчестяване на торта. Фото: Хитрият изчаквател

Финалният удар бе нанесен! Спотайникът, усетил, че групата изпуска тортата от очи, захвърли камерата и бодро и лакомо унищожи остатъците от кльопачката. Буден гражданин го заснел в момента на престъплението:

P3010056
Снимка 6 Бруталният край на тортата. Фото: Буден гражданин

Верни на девиза на ПБББК - "Бира без бирени кореми", някои членове на "Мехури"-те решиха да изгорят току що набавените калории от тортата и се захванаха със зимни спортове:

P3010074
Снимка 7 Екипиране за зимни спортове. Фото: Воайор-онанист

За тяхно съжаление и за забавление на зяпащата тълпа, този спорт се оказа доста труден. Някои от спортистите се опитваха да се мръднат с плуване, други - просто със силата на мисълта:

P3010090
Снимка 8 Опит за придвижване на лед със силата на мисълта. Фото: Весел сеирджия

Трети се опитваха да играят модерни поп-фолк танци на лед с цената на някои синини, които цензурата наложи да не публикуваме тук.

P3010091
Снимка 9 "Ой, тигре, тигре" - балет на лед. Хореография и изпълнение - Котка Шарена. Фото: Още по-весел сеирджия

Докато някои се опитваха целеустремено да потрошат телата си, че и леда покрай тях, кака им Момо реши да зарадва децата с балоните, които неизменно обитават нейната чанта. Други от своя страна за пореден път се изумиха от еротичната помпа, с която Момо надуваше балоните, както и от безхаберието на родителите към собствените си деца - еми имах чувството че тези деца виждат балони за първи път. А семействата им не изглеждаше да изнемогват.

P3010094
Снимка 10 Кака момо помпи балон с еротична помпа. На заден план - детенце, на което балонът ще бъде подарен след броени секунди. Фото: Изумен зяпач

На ледената пързалка не липсваше и музикален съпровод. По някое време стилово се промени на рап и ние решихме да станем рапери. Единствено не мога да разбера дамата вдясно като какво се е вживяла ;)))

P3010116
Снимка 11 Раперите Ем Ти Фей, Мо Ар, Уайлд Кет, Ян Чо и всеобщия любимец Крет Ийн. Фото: Раперът Танас

Никой да не си мисли, че Танас се цепеше от раперския колектив! Той добре знае, че който се цепи от колектива, колектива ще му го нацепи колективно. Затова той изпълни солова партия в парчето "Невиждани очи", специално закупено от фолк звездата Орнела и преработено в хип-хоп вариант от рапера Танас.

P3010117
Снимка 12 Раперът Танас изпълнява песента "Невиждани очи". Музика, текст, аранжимент и хореография - раперът Танас. Фото: Раперът Крет Ийн

Малко по-късно разказвачът на историята забърса една от раперките и я замъкна във влака за Варна. Какво се е случило нататък - засега не знам, но може и да научим някой ден.

Туй беше от мен - кой ял торта - ял. Кой с.ал, с.ал :)))