avatar

Ако няма жабета, ручайте шосета !

Състоянието на демокрацията у дома се влошава, според доклада на Freedom House но за сметка на това Вожда, Лидера и Светлината на българския народ прерязва лента подир лента и се нацупва като ощипана госпожица, обиден щом чуе, че някакви "платени елементи" се опитват да организират ден без негово присъствие в медиите.

И докато на други места, независимо от трудностите или именно поради тях хората или отстояват правата си, или се справят с прословутата финансово-икономическа криза - така както интелигентните хора се справят с проблемите - не натякват вина, не стоят фиксирани върху им, а търсят и намират решения, у дома витае един особен дух, един бледен призрак броди наоколо. Призрак на цензура и страх, авторитаризъм, тирания и страхо психоза да не би да не кажеш, напишеш нещо не дотам правилно, което не би се харесало някому, някакси. А както вече знае този някой е особено обидчив.

 Уважаеми сънародници, събудете се и осъзнайте изконните си човешки права да имате и изразявате мнение, да имате идеали и ценности, и да ги отстоявате.

Защото един ден жабетата, които ручахте ще свършат, а шосетата не стават за ядене.