avatar

112 отличници от випуск 2012 се дипломираха в Университета по хранителни технологии в Пловдив

"Продължете своя жизнен и творчески път така, както изисква принадлежността ви към този университет, така, както ние - вашите преподаватели и близки - очакваме от вас".

Това подчерта в приветствието си към абсолвентите ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив проф. дтн инж. Кольо Динков. "680 са завършилите от декември 2011 г. до октомври тази година. Сто от тях са отличници, а 12 бакалаври и магистри - пълни отличници", допълни той. Дипломираха се и повече от 40 чуждестранни студенти от Китай, Виетнам, Молдова, Украйна, Македония, Турция.

Парични награди, грамоти и вписване в почетната книга на УХТ заслужиха отличниците на випуска, които получиха дипломите си от ректора и от деканите на Технологичния, Техническия и Стопанския факултет на проведената в аула "Проф. М. Бешков" официална церемония.

Абсолвентката от специалност "Технология на ферментационните продукти" Ралица Тодориева, завършила с пълен отличен, благодари от името на дипломантите за "усилията и търпението на своите преподаватели" и призова колегите си  "никога да не губят своята мотивация и ентусиазъм". Тя връчи на ректора паметна капсула, съдържаща имената на завършилите обучението си през 2012 г.

Допълнителни награди за най-добре защитена дипломна работа бяха връчени от Съюза на хранително-вкусовата промишленост и от Съюза на енолозите, както и от фирми от хранителния бранш.

Изпълнения на студентския танцов състав "Пълдин" при УХТ - Пловдив,  допълниха празничната атмосфера.