avatar

"Здравей,Пролет"

Съчинение от 200 думи за домашната по стилистика. На български може и да не са двеста. Още се чудя как успя да го измисли това заглавие и как съм си смукала от пръстите тази глупост, докато навън трупа ли, трупа...Но пък се получи забавно, прочетете го и се посмейте на упражненията в 3 курс :) И моля да ми се прости ужасният стил на български, превеждам от френски :)

 

Здравей, Пролет!

Пролетен ден в планината - тревата е зелена и навсякъде човек чувства свежестта. Слънцето грее и се усмихва на цветята, които се раждат и вдигат главички към Небесния господар. Горските животни дават живот на  малките си и навсякъде се усеща любовта и младостта на преродената гора. Песента на птичките е толкова красива, че слънцето иска да я слуша възможно най-дълго, за това и дните стават все по-дълги.Но след дългия ден идва залезът - червеното, жълтото, розовото се смесват, за да се различават от зеленото. Най-красивите залези са пролетните.

Пролетната нощ в планината - тя е светла, леко хладна. Луната - господарката на нощта, е красива като сребърно бижу. Цветята, животните са заспали. И точно сега идват да танцуват самодивите. Проспали цялата зима, те чувстват кръвта да тече във вените, животът да бие в сърцето.Хорото оголо омагьосания огън започва. Те танцуват, танцуват, танцуват.През цялата нощ.

Идва Зората.Слънцето се събужда и става, а самодивите вече са си тръгнали.То се усмихва и казва както всяка пролетна утрин "Здравей,Пролет!"

Край :)

А сега се смейте на воля ;) 

П.С. Бъдете благодарни,че ви спестих картинките с подскачащите зайчета и новородени сърненца.