avatar

Ужас! Тръмп печели!

Най-лошите прогнози са на път да се сбъднат. Доналд Тръмп вероятно ще стане новия президент на САЩ, а Хилъри Клинтън ще загуби. Поне това показват най-новите данни от изборите в САЩ.
Трудно е да се предскаже до какво ще доведе победата на Тръмп, но индикациите, които дава милионерът не са никак розови. Той и досега правеше доста непремерени изказвания, а когато оглави най-голямата сила в света, не ми се мисли какво може да се случи. С едно необмислено изказване може да предизвика война. По-лошото е, че може да го стори и с цел, на инат. А това вече ще доведе до последствия по целия свят, а най-губещи ще сме отново ние.
Не искам да живея в ужаса на трета световна война, а за съжаление сякаш натам вървим. Прави ви ли впечатление, че все по-често популисти печелят избори? Това се превръща в една опасна мода, която ще върне времето на Хитлер.
Засега единственото, което мога да направя е да стискам палци по-малкото зло да спечели, а това е Клинтън. Все още има някакъв, макар и минимален шанс това да се случи.