avatar

Теми за репортажи от България

Да се присъединя към вопъла на Theodorus (който много обичам, въпреки, че съм на противоположна позиция) и да предложа и аз няколко теми не за репортаж, а за размисъл.
1. Нека екипът от ББС анализира случая "Суходол" и 2000-те полицая, които в момента контролират положението там.
2. Нека екипът вземе отношение по това, че нашата държава се опитва да създаде специална комисия (наша си), която да пресява жалбите до Брюксел и по този начин да намали делата срещу България. Дела, които всеки гражданин има право да заведе, без да е нужно да минава през нашата си цензура.
3. Нека екипът на телевизията поразрови какво се случва на наши избори. Голям репортаж ще стане, пък и ще станем още по-известни по света.
4. Нека екипът провери кога е стартирала работата по метрото в Букурещ и работата по нашето. Повече информация тук.
5. Нека екипът застане по софийските кръстовища в пиков час и види тълпите граждани на ЕС, които стоят на платното на булеварда, поради липса на място на спирките за градски транспорт. И от това може да стане един чудесен репортаж.
И така. Идеи много. Надявам се да се отразят и да станем известни.
Почвам да се чудя какво става в България? Защо никой, освен вестник Сега не отрази пътешествието на нашите министри до Монако на разноски от Българска Федерация по Мотоциклетизъм и след това отпуснатите и пари от излишъка в бюджета? Не разбирам, защо никой вестник, освен News.bg не пишат за проблема в Суходол. Цензура ли имаме? Какво се случва?