avatar

Благодарността на мутрата

Да ви се похваля! До мен достигат новини дори от централния затвор. Хе-хе, информиран човек съм, ще знаете :)))

Ще ви разкажа една съвсем истинска история, чута преди няколко дни. Става въпрос за една мутра, която си потрошила ръката по време на поредното сбиване и какво се случило след това.

След удара с ръката някакви костици се били поразпръснали около кокалчетата му и побойникът отишъл на лечение при виден столичен лекар. На доктора му се носела славата, че умеел да лекува такива травми много успешно по някакъв нов начин, само като намества фино частиците със специален инструмент, без разрези, болки, упойки и кръв.

След кратката безболезнена операция докторът вежливо обяснил, че ръката ще се възстанови много бързо. Даже очаквал след две седмици да няма никакви следи от травмата. Поканил пациента си тогава да дойде на контролен преглед.

Минал периодът на възстановяване и пациентът, заедно с свой приятел – същия брутален тип мутра, пристигнали в лекарския кабинет. Както очаквал докторът, всичко било минало благополучно, ръката на пострадалия била напълно здрава и малко по-късно изпратил двамата посетители да си тръгнат по живо по здраво.

Да, ама не. Двамата бабаити слезли долу пред вратата на клиниката, и на оздравелия пациент му хрумнала нова идея. Казал на приятеля си:

- Е-е-е, ма не може така да си тръгнеме. Оня доктор нещастен ми пипА ръката, а аз ше го остаим жив? Не е познал! Аре да се кАчиме да му счупиме кратуната.

- Добре, съгласен, ама айде да не е сега – отговорил другият. – Не за друго, а щото сега ни видеха колата отпред и ше се сетат, че сме били ние. К'во ше каеш да дойдеме довечера и да си го земеме доктора с нас? Ше го закараме у нас, ше си се забавляваме с него целата нощ и сутринта ше го заровиме некъде. 

- А-а-а, не моем да търпим чак до довечера. Е сега се качвам да го утрепам!!!

И наистина се качил. Пребил до почти смърт доктора. Само че полицаите хванали изрода и по-късно той бил осъден да излежава няколко години затвор. Всъщност това е един от редките случаи у нас, когато една мутра е тикната в затвора - там, където се намира и в момента. Между другото – става въпрос за известна личност, но не пожелаха да ми кажат коя е.