Всички архиви

>
 
>
avatar

Сайтът е прехвърлен на нов хостинг

Здравейте! Имам удоволствието да съобщя, че сайтът вече е прехвърлен на нов хостинг в най-добрия български хостинг доставчик СуперХостинг. Борбата с прехвърлянето му продължи дълго, а жена ми вече се сърди, тъй като не намерих време за друго, дори и за сън :)
Но за радост, вече е прехвърлен и се надявам това да доведе до по-бързо зареждане на сайта. Вече се намира в дейта център в който има резервна линия, така че дори да мине багер, сайтът ще ...
avatar

ХАЙКУ - ВИШНЕВ ЦВЯТ

 *

Ханами 

пак ще дойдеш като всичко

което си отива

*

цвят вишна

слънчево зайче в покоя

камъните трептят

*

avatar

Моят подарък за рождения ми ден

За моят рожден ден днес получих чудесен подарък - усмивката на моята дъщеричка Ения. Това е невероятно усещане, което се надявам всеки да може да изживее.
За нея "Тати работи за да купува куклишки", а когато закъснявам вечер от работа "Тати е в магазина да купува куклишки".
avatar

Камердинерът Хиполит

Камердинерът Хиполит беше вторият унгарски тонфилм (1931). Много интересна и романтична комедия. При нас дават в всяка година, и винаги гледаме, защото толкова сладка. Преди няколко години дигитализираха копията на филма, защото звукът и филмът вече беше много лошо. Сега просто фантастично.
avatar

Втора класа / радиопиеса /

ВТОРА КЛАСА 

Говорих с началник – влака и той каза, че закъснението до сега е 205 минути. Чакали друга машина да ни изтегли. И това е бърз влак, представете си! Както е тръгнало вместо сутринта, май ще сме в София по обед. Надникнах в първа класа, но там празно и е същия студ. Това на нищо не прилича! През зимата, посред нощ, да замръзваме забити в някаква пряспа насред полето, си е типично българска работа! Просто нямам думи!
...

avatar

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЦВЕТНИЦА

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЦВЕТНИЦА

 
Да сте живи и здрави, красиви и усмихнати, с радост да посрещате изгрева на слънцето и щастлив да бъде всеки ден за вас 

avatar

Без думи

Понякога думите са излишни за да опишат красотата. Не знам и дали точно тази снимка може да се опише по подходящ начин, освен може би със стих? :)
avatar

Аз знам

Една весела игра, която преди време играхме. Да видим, дали ще се включи някой :) Започвам с "Аз знам 5 неща, които ме умиляват". Следващият пише пет неща, които го умиляват него и на свой ред пише други пет неща, които знае :)
avatar

Прехвърляне от MiniDV към компютър - истинско предизвикателство

Тези дни се опитвам да прехвърля видеата от MiniDV касетки към компютър, за да се запазят за поколенията. Дори не подозирах, че това може да се окаже огромен проблем. Вече трета камера тествам, но за съжаление записът, направен с камера JVC D850 не се разчита правилно нито на друго JVC, нито на Sony и Panasonic. 

Поразрових се в интернет и се оказа, че когато се снима в LP формат, тогава за да се спести място за запис и да може да се запише ...
avatar

1.60 за билет в София

Честно казано, отвратен съм от общинския съвет в София. Увеличиха цената на билета с довода "Цената не е качвана от 2008-ма година". Това струва ли ви се истински довод?
В същото време транспорта продължава да се ползва от малцинствени групи, които не плащат нито за билет, нито за карта. И не вярвам, че увеличаването на цената на билета ще промени това. Напротив, ще направи и от българите "ептен цигани" и ще почнем да се оглеждаме като гърмяни ...
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET