avatar

GEN КАЗА...

 В http://bglog.net/BGLog/29482#145773 Gen каза: "Келвинатор ,много си ми интересен с  тези поучителни мисли.И аз като Петър Слабаков съм сменил 1001 работи, а иначе съм работлив човек.До сега няма изключение да съм попадал на коректен работодател Всички искат да преметнат държавата.Наемат те само ако си съгласен да ти правят осигуровки на минимална заплата .Това е от скоро ,а преди хич и не правиха.Още с постъпването виждаш как този предприемач и тебе лъже и държавата.А държавата си трае.За това всички ние пък гледаме да преметнем държавата защото тя не ни защитава и порочния кръг се затваря.И този швейцарец е явно лъжлив щом се е установил в България.И в Чехия бях ,там пък работих в немска фирма и те по същият начин лъжат.

 Не искам да мечтая искам да живея."

Това ме накара да се замисля за моите работодатели. Аз не съм имал много работи. Като изключим стругарството през летата на ученическите години аз съм работил общо за четирима работодатели. Трима от тях са добри хора и продължаваме да си бъдем полезни. В полицията също имах чудесни ръководители.

Четвъртия осъдих за неплатени заплати. И на пук на всеобщото мнение, че не мога да си прибера парите, защото са много силни, намерих правилния адвокат, обещах му ангажиращо възнаграждение и след две години си прибрах 16-те хиляди лева. И нищо не ми се случи.

В същност случи се нещо интересно. По време на делото банката, която имаше интерес да спечеля делото, за да си прибере парите от овърдрафта ми и която бях привлякъл като страна помагач оспори собствената си експертиза. Като вземем предвид обстоятелството, че той беше притежател на акции от нея, ясно е защо. А след това като по чудо ме забравиха, през миналата година изтече общата погасителна давност и вече не им дължа нищо.

Всеки обслужва някаква система. Цар да си, пак не си независим.

Мисля си от къде идва тази разлика между случилото се на мен и случилото се на Gen?

Вие също ли мислите, че всички работодатели са негодници?

В същност признавам си: Колкото по-трудно ми е, толкова повече мечтая.