Дете със СОП

Здравейте!
Моето дете след месец ще стане на 3 годинки, но все още не говори. Връсничетата вече говорят, съставят изречения, задават въпроси, а моята щерка все още е на бебешки език. Поради тези причина сме я записали в ясла, като целяхме да бъде сред дечица. Самото записване беше голяма мъка - звънели сме на кой ли не, докато не се смилиха от една ясла в Слатина. Доста ми е неудобно да я водя там, сутрин тръгвам в 6 сутринта, бягам от работа за да я взема, а ясла в Люлин категорично отказа да я вземе.

Диагноза нямаме. Докторът на клиниката по церебрална парализа смотолеви нещо като олигофрения, което беше странно, но не беше и диагноза. Умствена изостаналост определено има.
Борим се по мъките детето да бъде прието в детска градина...Ние живеем в Люлин и има една логопедична детска градина, ще се опитаме да вземем документ от лекарска комисия, че е желателно детето да бъде сред деца.
Чудим се как да подходим. Предлагат ни да пращаме детето на логопед, на различни специалисти, но тъй като нямаме диагноза и всичко е платено. Това
ограничава възможностите ни да я водим на специалисти. Посещение при психолог е доста голям разход и се надявам, че в детската градина би имало специалисти, които да обърнат правилното внимание на дъщеря ми.
Досега доста пари сме дали за всякакви специалисти, но резултатът не е никак обнадеждаващ. Най-положително влияние сме усетили от посещението на ясла.
Смятате ли че има начин такова дете да бъде записано с приоритет в ясла и детска градина, какви документи са нужни и когато няма ясна диагноза, дали това би било помогнало детето да се запише в такова заведение за да бъде сред дечица и да се подпомогне развитието му?