Daskal.eu - Иновативна платформа за нов подход в образованието

Попрището на учителя не е лесно, но е изключително удовлетворяващо. Това е една от най-благородните професии, тъй като спомага за формиране на личността, за залагане на ценности, които ще следват детето до края на живота му. Не един човешки живот е бил повлиян за добро от всеотдайността на някой неизвестен учител или учителка.

Във века, в който живеем, когато новите технологии са не само част от ежедневието ни, но и се промъкват под една или друга форма в класните стаи, образованието не може повече да си крие главата в пясъка и да работи по старите методи. Те вече не са достатъчно ефективни, за да предложат необходимите знания на новото поколение ученици, които буквално се раждат научени да боравят с компютри, смартфони и други модерни технологии.

Оказва се, че ако съвременните методи на обучение, включващи онлайн курсове, интерактивни уроци и индивидуален подход не бъдат приложени в стандартното образование, предлагано в българските училища, то едва ли ще може да покрие минималните резултати. За съжаление, такива печални резултати вече са факт според редица наши и чуждестранни проучвания на учениците, които нареждат българчетата на последното място по четене и разбиране на текст.

Много учители се стремят да променят тромавата българска система на образование, като въведат нови технологии в клас и да направят класната стая интересно място, където децата да идват с радост. И все пак резултатите не винаги достигат очакваното ниво заради големите класове ученици с разностранни интереси, заради шума и разсейващите фактори, които следват ежедневието на българския учител и ученик.

Иновативната платформа Daskal.eu е създадена с цел да подготви по-добре учениците за клас. Тя изцяло замества системата на частните уроци и предоставя помощ на децата там, където по една или друга причина родителите не са способни да им я предоставят. Платформата съчетава новите технологии и индивидуалния подход, за да даде най-добри резултати в спокойната обстановка на дома.

Учителите днес също имат възможност да работят от дома, като се регистрират в Daskal.eu. Това ще им предостави много предимства, част от които са:

  • Учителите могат да изберат курса, който да преподават
  • Те могат да избират удобното за тях време, в което да преподават на учениците
  • Могат да използват новите технологии, за да работят от разстояние
  • Могат да подходят индивидуално към нуждите на ученика и според темпото му на усвояване на материала
  • Сами определят цената на един урок
  • Освен индивидуални уроци, могат да формират и малки групи от 3-5 ученика, където да използват групови техники за обучение.

Независимо дали детето изпитва затруднения по български език, математика, чужд език, наука или история, съответният преподавател му разяснява неясностите и попълва пропуснатите знания, за да изгради самочувствието му на добър ученик. Ето защо постиженията на учениците, записани в иновативната платформа, не закъсняват.

Daskal.eu предлага и поле за изява на преподаватели, които предпочитат да обучават възрастни хора. Тук се предлагат дисциплини, като изучаване на чужд език, психология, рисуване или други. Използвайте уменията, опита и знанията си, за да подобрите качеството на образованието на децата и възрастните в България.

Платен материал