Прехвърляне от MiniDV към компютър

Тези дни се опитвам да прехвърля видеата от MiniDV касетки към компютър, за да се запазят за поколенията. Дори не подозирах, че това може да се окаже огромен проблем. Вече трета камера тествам, но за съжаление записът, направен с камера JVC D850 не се разчита правилно нито на друго JVC, нито на Sony и Panasonic. 

Поразрових се в интернет и се оказа, че когато се снима в LP формат, тогава за да се спести място за запис и да може да се запише по-дълъг запис на една касета, то записът след това е чувствителен към разположението на главата на камерата и е вероятно след това с друга камера да има проблем при възпроизвеждането.

Още не съм намерил решение на проблема и май ще продължа да търся камера с която да извърша прехвърлянето към компютър.

След прехвърлянето знам, че ще се натъкна на друго предизвикателство - 1 час видео в некомпресиран формат е около 14 GB. Това е огромен файл, който първо се сваля около 1 час (колкото е дълго видеото), след това се енкодва до по-компресиран формат, например MPEG-2.
Самият процес по транскодиране отнема часове и зависи от мощността на компютъра. Всичко това е свързано с огромно дисково пространство, памет и процесорна мощ.
Ако някой има същата или подобна камерка и има желание да я заеме за няколко дни, нека да пише. Ще почерпя :)