Българската музика в Европа?

Посрещам годината, в която влизаме в ЕС с надежда. Надежда, че българската музика ще излезе от умопомрачението, в което навлязла в момента и ще започне да дава стойностни творби.
Румънците вече пробиват на Запад със своите музиканти, които стават все по-популярни. За съжаление нямам данни наши певци да са станали толкова известни. Може би защото болшинството от музиката, която се произвежда е конфекция за еднократна употреба, като чалгата.
Посрещам новата година с надежда, чалга изпълнителите да вземат да си намерят своето място в Европа, но не с музиката, която генерират в момента, а с по-смислени и не толкова ориенталски ритми парчета. Вярвам, че когато се усетим повече европейци, много от чалгаджиите ще преосмислят своята ценностна система и съответно музикални вкусове и този жанр, смятан за български, да се трансформира в нещо далеч по-стойностно от това, което се бълва на конвейр днес.
На първо място да не се акцентира върху физическите данни на изпълнителите, а на техните певчески умения. Текстовете да излязат от своята простовата рамка, и да получат по-дълбокомислен смисъл. Ритъмът да скъса с ориенталските мотиви и да се насочи към по-модерните в световен мащаб, примерно Pop, Rock, Dance, Vocal Trance и др.
Аз лично ще се чувствам засрамен, ако видя по MCM нашите чалга изпълнители. Бих се радвал обаче да видя Мариана Попова, а беквокала Азис да не е с поличка.
Това са просто размишления. Мисълта ми повя в тази посока, след като прочетох статията на Мартин Карбовски.
Вие как мислите, ще еволюира ли българската музика? Към кои музикални стилове би се люшнала чалгата, ако реши да се реформира? И с кои стилове бихме били най-добре приети в Европа?