Честит рожден ден BgLOG.net

Ето че дойде момента, в който да ти честитя третата годишнина от твоето рождение. 14 януари 2005 година ти се роди и надявам се, успя да донесеш много радости и приятни мигове на всички, които го ползваха през тези години. Ти успя да ми донесеш много красиви неща, скъпи мой BgLOG.net.

Даде ми нови приятели, толкова много красиви емоции, които не бих могъл да преброя и тъй като заспивам трудно, сигурно бих ги броил насън. И не си мисли, че опитвайки се да заспя не си спомням всички красиви мигове, които си ми дарил.

Помня този ден, в който се роди. Помня колко празен беше в началото, как се появи Janichka, моя спътница тогава и почна да пише заедно с мен. После дойде и моята приятелка Mishe, която почна да пише заедно с мен. След това се появи и най-добрата приятелка на Janichka Shtepselinka... Помня как токът на сървъра спираше при всяка гръмотевица, как ръчно поправях базата данни, а впоследствие и публикациите при сривовете. За кратко време се бяха събрали над 500 публикации, които ръчно трябваше да мина и да оправя развалилите се Й и ш.

После дойдоха още приятели, а те доведоха други хора и така изведнъж сайтът набъбна до 500 души през лятото, когато срещнах моя съдружник GeorgeAtha и неговата чудесна съпруга Tanichka. Които след това запретнаха ръкави и заедно успяхме да направим този сайт такъв, какъвто е той днес. Да не забравя да спомена и Божидар, който още има торбички под очите от безсъние, опитвайки се работи. Също и Румен, който е толкова всеотдаен програмист и толкова скромен, че няма как да го навия да дойде на наша среща.

Появихте се вие и сайтът започна да расте. Той беше първия български блогерски сайт и ще остане такъв завинаги. Благодарение на вас той е това, което е днес. Аз дадох само началото, вие дадохте продължението. И всичко бе за добро.

Тази трета година беше трудна за сайта. Имаше стачки, в общност Образование се изсипаха много хора, нашата мила Куини обаче се справи чудесно и заслужава адмирации.

Имаше и трудни моменти, но предпочитам да ги оставя зад себе си. Предпочитам да забравя лошото и да вперя поглед в бъдещето и да си пожелая всичко занапред да бъде още по-красиво и добро. Не само за BgLOG.net, но и за мен, за вас, за всички вас, които правите сайта днес толкова ценен и читаем. Всички вие, които предпочетоха BgLOG.net за свое място и запазихте кътче от своето сърце за него. Благодаря ви!

В този ред на мисли, искам да обявя, че в събота ще се състои честването на рожденият ден на BgLOG.net. Мястото още не е уточнено, но това ще стане ясно във вторник-сряда. Всички, които пожелаят са поканени на празника на BgLOG.net. Ще има торта, ще има три свещички, ще има приятели и естествено, празнична атмосфера! Следете блога и освободете съботната вечер за това тържество!

Ваш Тери