Кампания: Съберете си плакатите!

Хрумна ми една идея, около която се надявам да се обединим всички. Куини илюстрира безумните места, на които се лепят плакати за изборите. Предлагам да създадем "обществена нетърпимост" към тези безобразия и да изискаме след като минат изборите всички кандидат кметове да вземат да си приберат плакатите. Истина е, че голяма част са разлепени на принципа "колкото повече, толкова повече", като са залепени на места, на които ще си останат с години, ако позволим това.
Аз няма да гласувам след 2 години за кандидат, чийто плакати още стоят, вехти, мръсни, пожълтели, набръчкани на всевъзможни места - свидетелство за една безотговорност. Някой ще каже - че те какво са виновни, платили са на изпълнители, те лепят. Ами виновни са, защото за да отпечаташ 100 000 тираж от един плакат, значи си с ясното съзнание, че той ще бъде разлепен по фасади, кофи за боклук, витрини, стълбове за осветление, дървета, огради на строежи, огради на детски градини и училища и изобщо всяко парченце площ, която може да се оползотвори.
Сега всичките тези плакати да вземат да си ги съберат! Имаше едно време по стълбовете за осветлението едни надписи - Лепенето забранено, глоба 200 лв. Кой бе глобен? За всеки плакат, глоба!
Пък ние ще ги глобим на следващите избори.
Това, което предлагам е следното - две седмици след изборите да снимаме всякакви причудливи места, на които има плакати. Да се виждат и кандидатите, на които принадлежат. Да ги съберем в една галерия, може да я наречем "Галерията на позора", и на следващите избори ще глобим безотговорните нарушители.