За улиците (дупка до дупка)

В София се строи постоянно. Изникват нови кооперации, нови бизнес сгради, цели комплекси... А улиците, които стигат до новите постройки са кални, мръсни, разорани, целите в дупки... Пример за това е Бизнес Центъра в Младост. Какви разорани улици стигат до самия комплекс, а вътре като минеш бариерата - гладък асфалт. Същото е положението и с много други постройки - новички, лъскави, а улицата пред тях е в окаяно състояние. Често, тя е доразбита именно от тежкотоварните машини, минали по нея за строежа на сградата.
Въпросът ми е, не може ли тези инвеститори да поемат и част от инфраструктурата до своите постройки? Трябва ли каквито пари имат да ги дават само в постройката, а на инфраструктурата да чакат на общината? Не е ли добра идея тези инвеститори в София да бъдат задължени от общината да инвестират и в инфраструктурата около сградите си?
Гледаш 20-30 нови блокчета, а пътищата около тях разбити, даже на някои няма и път, а само посипан чакъл. Не могат ли тези 20-30 блокчета да съберат някой лев и да си оправят уличките? Винаги ли ще чакаме на държавата да ни оправи? Ясно е, че държавата не е построила тези блокчета, инвеститора ако беше чакал, нямаше да ги има. Тъй че да вземат тези мафиоти и да почнат да инвестират и в инфраструктурата, а не само да "бичат пари". Първо, една такава инвестиция ще направи имотите им по-привлекателни и купувачите ще са повече. Според мен трябва да се задължат строителите. Една такава мярка със сигурност ще подобри поне 10-20% от улиците в града ни.