ГЕРБ са опасни за България


Случката в сряда ме провокира да пиша за това. Бях на протеста със съпругата си и дъщеря ми, която е на 8 години. Викахме, свирихме, развявахме знамето. Още тогава ми направи впечатление, че за разлика от другите протести, на този полицаите бяха с каски и щитове. Явно бяха подготвени за нещо. Затова към 21.00 часа, когато почнаха да летят първите бомби към полицаите не се учудих много, по-скоро ми направи впечатление забързаните младежи, които имаха вид на конфликтни хора, които шетаха из протеста на групички. Познавам ги много лесно - работата е там, че на протеста като се огледаш и виждаш хора с удохотворени физиономии. Хора, които излъчват вяра. А гамените нямат такива изражения. Те гледат сериозно, вървят устремено..
Това, което видях е, че полицаите търпеливо стояха и устояваха на провокациите, нито един не отиде да се намеси и да потърси сметка на лицата, които правиха зулумите.
Към 21.30 си тръгнахме. На детето му се доспа, а и усещах вече, че обстановката може да стане напечена и опасна за нея. 
След това всички разбрахме какво се е случило. Видяхме много видеа, свидетелства на хора. За всички нас беше ясно, че това е била платена провокация, при това артистично изиграна. В полза на ГЕРБ, на Бойко Борисов, Гешев и цялата шайка, които не пропуснаха на следващия ден да кажат "Няма да подаваме оставка, ето - виждате кои ни искат оставката, престъпници". Толкова прозрачна, еднокнижна постановка.

А днес, цялата държава се е захванала с бизнеса на Хиполенд. Защо? Защото собственика на веригата магазини публично заяви, че призовава за протест. Неговото дете е било обгазено на протеста.

Малко по-късно ПИК пишат с призив магазините да бъдат проверени, а часове по-късно държавните институции под строй се извървяват в магазините и търсят нередности. Действат хаотично, усеща се, според шефа на Хиполенд, че играят в някакъв нежелан за тях театър. Проверявали заплати, въпреки, че не е тяхна работа, а на НАП и НОИ, решили складове да проверят, въпреки че преди 10 дни е приключила точно такава проверка...

Безумие! Така се мачка човекът, който е неудобен на властта. Демонстративно, безцеремонно, типично по герберски.

В такава държава не желая да живея, нито желая детето ми да израстне в нея. Затова отивам на площада! И призовавам всички вас да направите същото! Защото това е нашата родина, друга си нямаме, а я разграбват, унищожават, разпродават! Трябва тези престъпления да спрат!