avatar

„Пазете този член“

„Пазете този член като очите си“

Това е посланието на последните дни. Една мила женица с патос и ентусиазъм избълва тези сакрални думи в ефира. С по-голяма артистичност от Сара Бернар. Жената говореше на микрофона и си вярваше. За всички българи над 18 години е ясно, че трябва да пазят този член или други каквито намерят като очите си. Все пак сме в демографска криза. Но какво да правят децата? Те, милите, не могат да разберат с какво този член е толкова важен. Като пораснат ще разберат. А аз ще обясня на техните родители защо този член е толкова значим.
Този член, мили родители, е толкова необходим, защото вече се успокоих, че България няма да е една от страните, произвеждащи инсулин. Инсулинът в световен мащаб се произвежда чрез ГМО технология. Ние няма да изнасяме инсулин, а ще внасяме. Това е прекрасно за чистия дебел джоб на нашенеца. Следователно ние все по-ясно и отчетливо ще усещаме този член.
Ликувай, народе! Няма да изнасяме и ядем български генномодифицирани домати. Ще ядем гръцки, турски и македонски такива. И правилно - нека да се бъхтят тези народи, а ние ще си плащаме и ще си почиваме. Пазете този член, дори под натиск.
Ясно е, че няма да изнасяме пшеница. Нека изнасят американците като по-глупави. Ние като по-умни ще се държим здраво за члена, за който те няма да се хванат.
Мили родители, не давайте пуканки на децата си! Ще нарушите чистотата на българската царевица, от която пуканки не стават. Нека с пакет пуканки в ръка в кината само американците да откриват нужния им член.      
Нека само простите германци да карат коли с гориво, произведено от мръсна генномодифицирана рапица. Ние ще си плащаме скъпо и прескъпо на братушките и ще си караме с чист руски нефт и газ. Така ще разберем какъв член са ни приготвили.
Нека Самоков си остане чиста бетонна туристическа дестинация. На нас ни е по-изгодно да си внасяме картофи от румънците и поляците. За да не строшим хатъра и на техния член.
Мили родители, мога да ви изредя още две страници, но ще стана отегчителен и за себе си. Да поговорим за наука, но без сълзи и сополи. Сталин забрани генетиката и благодарение на това и у нас се пръкнаха световни „умове“ в областта на тази наука. Благодарение на тях цялото население е генетично грамотно. Разбрах, че българите се интересуват най-много от генетика, на второ място от членове и чак след това от политика и футбол.
 Според един от плакатите на еколозите 93% от хората в България не знаят накъде вървят. Няма прогрес без наука. Като им е толкова мила чистата храна защо не се върнат при бащините си ниви и не оставят хората с градско мислене на мира. Градът не се интересува толкова от храната, колкото от духа. Дори и дошли отнякъде, в града се създават умовете, които ни водят напред. Ние обърнахме естествения ход на нещата и оставихме селото да ръководи града. Лошо няма. Глас народен, глас Божи! Само, където резултатите са плачевни.
Аз съм градски човек и цялата тази селска тупурдия ми е чужда. Но не мога да съм безпристрастен, когато виждам, че парите за пореден път от глупост се изплъзват от ръцете ни. „Пазете този член като очите си“! Само че ми обяснете от какво ще вадят пари утрешните българи и дали ще вадят нещо изобщо или други народи ще им вадят своя член.