avatar

Турция екстрадира в Израел евреин – най-големият трафикант на женска плът в Европа и един от най-големите в света

Израелският електронен новинарски сайт Jewish Press съобщава, че вреинът Guy Hasid (35 г.), от израелския град Or Yehuda, и неговият партньор Rami Saban, също евреин, се считат за най-големите трафиканти на бели робини в Европа и сред най-големите в света. Руските власти твърдят, че двамата са отговорни за трафика на 10 000 жени. Партньорът на Hasid по престъпления Saban в момента излежава присъда от 18 години за трафик на жени.

Hasid се крие три години в турската част на Кипър, където е арестуван преди година и половина от турците по искане на израелската полиция и отведен в затвор в Анкара. Екстрадицията отнема повече от година заради усложнените отношения между Турция и Израел. Разследването срещу Hasid се провежда съвместно от четири различни полицейски управления по света в Израел, Русия, Украйна и Белорусия.

Според полицията, Guy Hasid държи един от най-големите бордеи в Европа, който работи под прикритието на стриптийз клуб в турски Кипър. Там е мястото, където той е продал десетки жени от бившия Съветски съюз с цел проституция. 

Тази информация подкрепя данните, свидетелстващи, че евреи са основните играчи в търговията с роби в миналото и в трафика и злоупотребата с бели робини в днешно време. Това е и темата на филма на Уилям Пиърс „Евреите и търговията с бели робини”. Във филма (на руски език) на Дейвид Дюк пък се говори за съвременната организирана престъпност в Русия и САЩ, която се оглавява отново от евреин – Semion Yudkovich Mogilevich, един от десетте най-издирвани престъпници от ФБР.