avatar

Традиция "Разчупване..."

  Днес става традиция нетрадиционното...

 

Например, пловдивчани правят изложба по случай 100 - годишнина и я съчетават с музика. Традиционна... или всъщност не съвсем - това са 12 пианисти от академията (АМТИИ).

 

инфо фейсбук http://www.facebook.com/events/286830361393509

 

Кое днес е традиционно? Кое е поп(улярно)? Популярна ли е традицията или пък популярността стана традиционна? Кои са границите, които попкултурата прекрачва, за да се превърне в традиция?

 

Модерното е минало. Ние сме постмодернисти. Поне така казват знаещите. Склонен съм да се съглася. Какво ли не показва, че имат право. А ти? Хм, но... нали модата се повтаряла? И всичко било добре забравеното старо… Ехото от три хилядолетия повтаря "...няма нищо ново под слънцето". Как исках да съм уникален... как исках да измисля нещо ново... как исках да вдигна "бунт" срещу остарялото... НО, ако "новото" е по-старо от "старото" дали моята прогресивност, моят либерализъм не се изпаряват под парещите лъчи (про-лято е все пак - радвай се:-) на същото това слънце.

 

Това са въпроси, които будят съзнанието ми (е, поне не са среднощният ми кошмар).

 

Отговори!?

Има?

Или няма?

 

С всеки отговор изплуват поне два въпроса повече. Е, мен не ме е страх от въпросите, нито пък от отговорите. Затова и питам. Ако пък не ви се отговаря, поне не се ядосвайте, че сте прочели поредните бездарни редове и сте загубили минута-две... Отдайте го на моят недотам интелектуален ексхибиционизъм.

 

Имате думата: