avatar

Театър на парцалените кукли

Снощи гледах откъси от новия клип на Осама Бин Ладен, произведен по случай годишнината от 11 Септември. На моменти искрено се смях. Дадох си сметка, че в крайна сметка талибаните от тези клипове най-много ми приличат на един вид кукли, доколкото си спомням наречени "петрушки", с които едно време, а и сега дават представления по куклените театри, и техен най-ярък представител за нашето поколение е Педя човек-лакът брада, който ни приспиваше за лека нощ.
В този клип, за разнообразие, талибаните играеха карате - скучни бяха станали някак си изявите на Осама Бин Ладен напоследък, та бяха решили да ги разнообразят. Холивуд вероятно се е намесил от патриотични подбуди. Браво! Талибаните вече не си мърдат само устата и ръцете, но и краката.
И защо го дадоха този клип според вас? За мен истината е твърде ясна - за да не забравяме, кой всъщност унищожи кулите и хората в тях на 11 Септември преди пет години. Защото ние сме много склонни да забравяме, освен това сме податливи на външно влияние, пък и не на последно място сме склонни към разсъждения и често си мислим, че американската управа сама си взриви кулите за да оправдае някои свои срамни действия през тези пет години.
Хората с рокли, чалми и бради, играещи карате и криещи се по пещерите все още са неуловими за американските супер-бойци. Осама Бин Ладен избягал от Афганистан на мотоциклет с куфар пълен с долари! Че как не се сетиха в този клип да покажат как Осама Бин Ладен собственоръчно обезглавява няколко американеца и после им изяжда ушите сурови - специалните ефекти са тъй добре развити в Холивуд? Вместо това, той се срещна с двама ПРЕДПОЛАГАЕМИ атентатори от 11 Септември. Представяте ли си, каква находка е това? Потресающи разкрития!(цитирам Батето). ФБР сега ще ги хване тези атентатори, които така неблагоразумно се разкриха в този клип!
Осама Бин Ладен - него уви няма да го хванат - с него имат договор за още пет години и Бог знае още колко клипа. Абе, гнусна работа...
А какво ще кажете за националната ни медия, която най-сериозно ни представя подобни глупости?