avatar

Нека Странджа да остане

Всичко, което се случва през последнитe няколко дни, е толкова невероятно…  

Съдът постановява, че един невероятно красив природен парк няма да бъде повече парк и го оставя на произвола в ръцете на хора, които смятат, че всеки милиметър зелена площ трябва да бъде бетониран. (ВАС заличи Природен парк Странджа)

Страшно е когато виждаш, че това се случва пред погледа на цяла една държава и почти никой не смята, че това е нередно.

Страшно е да виждаш, че единствените хора, които се осмеляват да протестират срещу тази нелепост, биват арестувани. (Странджа - протест - около 20 арестувани , Граждански протест в защита на Странджа: понеделник (продължение))

Страшно е да виждаш, че всичко това става тихомълком и не е отразявано в почти никакви медии или ако е отразявано това става по неясен и завоалиран начин.

Съжалявам, че не живея в София и не можах да участвам  в протестите в петък и понеделник. Във Варна в петък имаше някаква наченка на протест, но присъстващите бяха само двайсетина и никой от околните не разбра за какво са се събрали. Журналистите дори отказаха до дойдат на място и да отразят събитието, защото не било интересно!

Искрено се надявам идеята за 07.07.2007 да се осъществи - в събота от 11ч. на “Акациите” ще се съберем и ще спрем движението на колите, които най-невъзмутимо си влизат в Морската градина (още един парк, в който мнозина виждат единствено източник за печалба на мнооого пари….). За повече информация - http://www.zelenavarna.org

Много се надявам и се моля всичко това, което се опитваме да направим, да не е напразно!

p.s. Току що разбрах, че евентуално ще има организирани протести отново в четвъртък или петък - все още не знам кога и къде!