avatar

На вас обадиха ли ви се?


Върнах се с идеята да си почина малко, поне първите дни, но изненадите ме заляха с цялата си сила.

Отидох на гости на баба ми, а тя ми съобщи, че тези дни са и’ се обаждали от „Гърция”, за да и’ кажат, че майка ми е катастрофирала, блъснала дете и за да не отиде веднага в затвора трябва да плати.

 Да кажа само, че баба ми е на 83 години и цялата тази „информация” само дето не  я е усмъртила.

Побеснях като разбрах, но и’ обясних, че майка ми няма как да катастрофира, защото от години не кара кола, а на Гърция ходим с влак или автобус, така че това е просто очевадна лъжа, след това и’ казах, че там, ако се случи такова нещо, няма да се обадят и да и’ искат пари, просто моментално ще я откарат в затвора.

Попитах я дали е дала на някой пари, а хитрото бабе ми каза, че като са я попитали дали наоколо има голям път или някаква каравана, тип заведение, тя е включила, че е измама, защото ако и’ се обаждат от Гърция, тогава как толкова бързо ще дойдат да вземат парите, така че ги е пратила по дяволите, но въпреки всичко се беше изплашила. За да я успокоя и’ казах, че ако се беше случило нещо, аз щях да се обадя, а не някакъв непознат. На този довод ми отговори, че отсреща е имало плачеща жена, която се е представяла за дъщеря и’ и я е молела да направи всичко възможно и да намери колкото се може повече пари. Направо ме удиви артистичната способност на телефонния изнудвач. Значи не му стига да потърси пари от възрастен човек, но и шантажира бедни български пенсионери с артистични изяви. Бе много са организирани престъпниците в България....