avatar

Малка нощна приказка.

bear1
Едно бяло облаче си лети....
bear2
А, то било мечка! И тя забелязва Сами...
bear3
Бац! Мечката целуна Сами.

Добре, че татко е наблизо.

Хубава приказка, а!
А сега малко история. Това е племенникът ми Сами. Той се роди в щатите и наживо още не съм го виждал. Не съм виждал нито сестра си, нито зет си от седем години, откакто заминаха там.
Но това се търпява. Все някога ще си дойдат, или аз ще им отида на гости. Виж за Сами ми беше думата...
Когато се роди там, на него трябваше да му се даде име. Искаха да му дадат името Самуил. Но ... оказа се, че не може. Трябваше да си изберат име от списък. Самуил стана на Семюъл. Няма лошо -  Джон Атанасов е велик българин, Джеки Чан е ... велик американец, но е гордост и за китайците... Такава им е политиката на хората.
Второто му име трябваше да бъде Аспарухов, защото баща му така се казва - Аспарух. Да, ама не би! И второто не може да бъде какво да е. Пак списък - Аспарухов стана на Алан. Ееееех, прадедо наш - Аспарух, Алън Паркър ли те викаха, как ли...
Е за последното нямаше как - то си остана Стефанов. Добре, че онова "off", дето тайно ни бележеше като славяни отпадна (май). Не звучи много добре Stefan OFF - демек - Мани го тоя Стефан!
Та тва е мили братя и сестри моят племенник Самуил Аспарухов Стефанов - Самюъл Алан Стефанов. Ама нейсе... Такава им е политиката на хората.
Пък на нас нещо ни приказват - засягали сме били правата на човека - пречели сме на хората да си кръщават децата както си искат. Кой пречи бе? Тодор Живков, лека му пръст! Колко Самюеловци и Алъновци си имаме вече, кръстени тука, в България. И Анакин, и Скайуокър... Да не сме като гърците ний, да си кръщаваме децата само на светци! Лааарж! Аз празнувам на коледа, щото името ми почва с "Р". Тва е! Няма светец Румен.
Та за какво ли приказвам и аз... Май забравих. Аде, наздраве!