avatar

За едни кучета в един "бизнес" парк в една европейска столица

Странно, а?
Бездомни кучета в Бизнес парк София. Пък може и домни да са, знам ли. Знам само, че със сигурност не трябва да са там и да се разхождат свободно.
Защо съм се сетила за тях ли?
Ами защото не съм съгласна вечер, когато излизам от работа в 00-01-02 (това са последните смени), около мен да се гонят и да лаят ожесточени кучета. Те може тях си да гонят, ама знам ли кога ще ми скочат. А и наоколо по това време, логично, жива душа няма.
Същото се отнася и за 6.30 сутринта, когато ме нападна едно в понеделник. Имах неблагоразумието да нося сандвич в чантата си (не го правя за пръв път, явно преди съм имала късмет). Кучето, явно е хранено, на немска овчарка прилича и има каишка, но човек с него не съм видяла досега. Та въпросното куче ми скочи по чантата, започна да ме лае, да ми скача. По това време там няма хора. Едва си отворих чантата, за да хвърля сандвича, то ми скачаше и буташе раницата. Щях да умра от страх.
Преживях го, някак си.
Вечерта Ицо ми предложи да ми купи нож. Не мога да си представям обаче как коля, намушквам животно...
От тогава -2 дни, моля Ицо да ме кара вътре до сградата. Тази сутрин, вътре в парка, 3 кучета (онова, плюс още две) се нахвърлиха върху колата. Пред нея. Първата ми реплика беше "Гази ги!". А всъщност, не съм жестока, обичам животните, искам да имаме куче  ...
Не мога да приема обаче място, в което се плащат десетки хиляди за наем, да поставя на риск по такъв начин здравето и живота на служители на много фирми, голяма част от тях международни. Не съм в джунглата все пак - аз и ножа срещу дивите животни. Аз съм в един от бизнес центровете на една европейска столица, макар и един от основните проблеми на въпросния град да са бездомните кучета.
Ако все пак тези кучета не са бездомни, а гледани от охраната на бизнеспарка, то би следвало те да са на каишка, развеждни от охранителите! А не пускани свободни и то през нощта.

С една колежка имаме намерение да отнесем въпроса до Управата на "б"п. Ще видим какво ще излезе.