avatar

Волен на сапун, Сидеров на веро...

Човек не знае какво може да открие, когато търси нещо, което го няма. Излизат неща, които ги има, но никой не е обърнал достатъчно внимание на тях. Ето какво излиза от коша за боклук, в който хвърлят някои... хъм – издания:

 

В. Атака, бр. 239 /интернет издание/,

“Волен Сидеров кани Георгиевски за кабинет

Чиновници от ДПС протакат процедурите и вземат рушвети от сънародницитени в чужбина

Получаването на българско гражданство трябва да бъде улеснено, за да няма протакания, както се получава в момента. Това заяви вчера  лидерът на АТАКА Волен Сидеров,  по повод новината, че експремиерът на Македония Любчо Георгиевски е получил българско гражданство. Лидерът на националистите заяви, че ще покани Георгиевски в едно бъдещо правителство, най-малкото защото бившият македонски премиер е изгонил от Скопие скандалния посланик на САЩ Джеймс Пардю.
Улесненото придобиване на наше гражданство трябва да се отнася не само за българите от македонската област, а и за Западните покрайнини, Украйна, Молдова, Бесарабия, Турция, Гърция. За всички българи, които искат да добият гражданство", допълни той.
"Ние от АТАКА смятаме, че с масово заселване на българи от Бесарабия бихме могли да решим някои от проблемите на демографията и на дебългаризацията в някои краища на България. Това трябва да става улеснено като администриране", поясни Сидеров.
Той подчерта, че в администрациите, които отговарят за получаването на българско гражданство, няма представители на АТАКА. "Имаме информация, че в момента представители на ДПС там протакат тези процедури. Това означава, че има насочена политика да се спъва даването на гражданство на българи", добави лидерът на националистите.
Процедурата се бюрократизира, искат се и рушвети. "България трябва да показва, че желае тези наши сънародници да станат граждани на България", настоя Сидеров.
Според него интересът на граждани на Македония, желаещи да получат българскогражданство, се дължи "на освобождаването от натиска там, който съществуваше по времето на Югославия". "Имаше натиск от страна надържава, на служби, на администрация. Хората, които обявяваха своя български произход, бяха заплашвани, очакваха ги репресии, затвор. Доста хора бяха избити. Този страх се преодолява вече. Надявам се този процес да се ускори", каза още Волен Сидеров.
Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО - Народна партия Любчо Георгиевски е получил българско гражданство близо месец преди парламентарните избори в Македония, които се проведоха на 5 юли. Указът за българско гражданство на бившия македонски премиер е бил връчен в хотел-ресторант "Кристо" в старата част на Благоевград. Документът за гражданство с подписа на вицепрезидента Ангел Марин е бил издаден в края на май, потвърдиха от прессекретариата на държавния глава.
За получаването на новите документи Георгиевски е спазил всички процедури по изчакване и съгласуване между отделните ведомства, а внесените документи носят дата от края на миналата година.
Документите на българския гражданин Любчо Георгиевски са с адресна регистрация в Благоевград, която е била оформена в общината през миналата седмица, откъдето е тръгнала по медиите и информацията за новата национална принадлежност на бившия македонски министър-председател.

Коментар от редколегията:

Така! Вижда се, че г-н Сидеров кани куцо, кьораво и сакато /визирам в голяма част част от гражданите на БЮРМ/ да става БГ гражданин. Що тъй, бе бате? Що тъй, бе бОлен? Тез хора немат ли си хистория, немат ли си минало? Не са ли гордите предци?!? на г-на Македонски? Що тъй ги каниш да стават българе и да срамят Родината на длъж и на шир? Не сме ли ний сиган’те по-българе от Охридчани, от Битолчани, от Тетовци и от Скопчани? ....

Ох, бедни, бедни Георгиевски. Кой серсемин те направи македонец, друже /м-д-д Л. Георгиевски е единственият мен известен македонски политик изразил приятелобългарско отношение/? Но това не означава,че хА-така е редно да го използват като най-видния не-български българин...

Малко си изгубих първоначалната идея, но се надявам да сте я схванали. И ако някой ме обвини /засъди/ за расисткото заглавие/Волен, нищо лично, ама ний сиганите си те имаме за наш човек {хак атак}/ бих искал да предложа специалните артикулски имена за нашите (родните) фармацефтични компании –

1. Сапун “Волен”, който отърква македонското самосъзнание, възвишава го малко над корените му и го прави българско дърво;

2. Веро “Сидеров-ВЧКОЕ”, което (в)си(чко)дер(е)-ОВ!.И всички Българи се отказват от България, видели новите”българи” в лицето на Александровата челяд...

Абе бате, ний можем да ядем компир, ама не му ядем притките (и знаем, че компирот няма притки). Кой ти повервА, че макетата искат да си станат булгаристанци?! Ма нали всички знаем, че това е единственият начин да стигнат до хЕвропата, щот' иначе се редят на опашката "Biohazard!"....

Айде със здраве!