Всички постове по здраве ключова дума

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Литературни шампиони в ОУ "Елин Пелин"

Четирима възпитаници на училище "Елин Пелин" завоюваха първите места в конкурса, посветен на борбата с тютюнопушенето и вредите от него, организиран от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Петокласниците бяха приготвили есета и рисунки, с които участваха в Националната програма за действие "Околна среда и здраве".

44 деца от първи до шести клас от различни пловдивски училища се включиха в надпреварата, като на импровизираната почетна ...

avatar

Училище за здраве

Като Педагогически съветник ми се налага да влизам в час на класния и да запознавам учениците с различни теми. Тази година съм решила за тези часове да подготвя няколко обучения, свързани със зависимостите. Търсех по интернет нещо подходящо за 1 клас, когато намерих една малка книжка, която бяха дали на сина ми в детската градина. Тя бе изработена от РИОКОЗ, гр. Пазарджик. Сметнах, че е много подходяща за началните класове и затова я разработих ...
avatar

Животът е движение

 Много хора се оплакват, че животът им е празен, скучен, тежък, безсмислен, … А как да се запълни празнотата, как скуката да се замести с вълнуващи преживявания, как да отместим тежестта, как битието де придобие смисъл? Запълни, замести, отмести, придобие – все глаголи. Глаголите отразяват движение. Движението е в основата на виталността, промяната, развитието, адаптацията. Липсата му поражда проблеми, тоталната липса – смърт.

 Около ...

avatar

Днес

Пак относно здравето.
avatar

Здравното осигуровяне или защо е толко сложно

Тези дни ми се наложе да ходя на зъболекар, принципно събирайки всичките си идиотски осигурителни вноски за различни осигурителни рискове месечно плащам 900 лева осигуровки, от които 160 лева са здравни. Което практически означава, че при равни други условия, ако бях в една нормална страна всеки месец щях да мога да си поправям поне по един зъб и то такъв с пулпит. Та отивам аз по спешност при някаква дентална лекарка, която леко почва да ...
avatar

ДИАБЕТ /ЗАХАРНА БОЛЕСТ

АСТМА  /ЗАДУХ/ – РЕЦЕПТИ

1./ Цветът на бъзак се вари и се пие като чай.
 

2./ Взема се парче от стебло на повет, дълго 15-20 см. Нацепва се и се вари 15-20 минути в 1 л. вода. Пие се вместо вода.
 

3./ 3 супени лъжици от билката драка се варят 10 минути в 1,5 л. вода. Пие се по половин винена чаша 3 пъти на ден.
 

4./ Смесват се по 50 г. бял равнец, градински чай, иглика с корените, 30 г. исландски лишей, 100 г. Подбел. 4 су...

avatar

"Кремиковци" умря-вече може да се диша!

Не знам дали на някой друг му е направило впечатление, че откакто бълващите разноцветен тежък дим комини на Кремиковци спряха, въздухът в София и околностите й е съвсем различен! 

Това може да се види и с просто око - цветовете са по-ярки, вижда се истинската красота на природата, просто мирише на Пролет!

Надявам се никога вече това откачено и гротескно творение на соц-реализма да не се съживи - за да живеят хората наоколо!

Р.S. Ако има такива, кои...

avatar

ГОЦЕ ПЪРВАНОВ - КРИВОТО ОГЛЕДАЛО НА НАЦИЯТА    Докато премиерите, министрите от едно или друго правителство и депутатите от управляващата клика в България са израз на временно статукво, на конюнктурата и превеса на една или друга група от политическата мафия, за президента се предполага, че е наш символ. Той би следвало да олицетворява онова, което представляваме в своята същност, нашия идеал, представата ни за личност, която изразява най-доброто, на което сме способни.
В САЩ, в един тежъ...
avatar

СВЕТЛИНАТА НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО !

Христос възкресе! Той възкръсва отново и отново в съзнанията и душите ни с всяка напъпила пролет. Всяка година обърканото и нещастно човечество си спомня за неугасващия благодатен огън, за светлината, която струи от Оня, който умря за нас.
Но спомня ли си някой как се полага началото на всичко това? Човек се ражда в кръв, слуз и болка и първият му зов към света е плач. Синът Божи е възкръснал след агонията на кръстното разпятие, след мрак, жесток...
avatar

ЗА ВЯРАТА В СЕБЕ СИ, СИГИЛИТЕ И МАГИЯТА

    Когато обрисувах пред вас образите на няколко посредствени, продажни и абсурдни политици, пипалата на чиито господари са обхванали като октопод изнемощялата снага на клетата ни Родина, не можех да не си задам въпроса защо позволяваме да се случва всичко това. Предполагам, че в целия свят има корист, корупция и безпардонна алчност, но не се стига до такива гротескни и трагични резултати. В други страни, на други места, при най-малкото основат...
Powered by PageSpeed