avatar

Още една спортна победа за България!

 Както вече съм споменавала, дъщеря ми е в 1-ви клас в чикагско училище. Тук е много популярен спорт, наречен Speed Stacking. 
От видеото се вижда, че този спорт се радва на популярност и в Германия!
Целта е за възможно най-кратко време да се подредят по определен начин 12 пластмасови чаши. Има 2 основни начина за подреждане--3-6-3 и  втори, по-труден, който се състои от 3 различни конфигурации.

Децата тренират в някои часове по физическо, но най-често--в междучасията. Особено практично е когато е студено навън, и 300 деца в училището са принудително затворени междучасията вътре. Не се изисква скъпа екипировка, нито много място.
Но най-хубавото е, че спортът развива координацията между мозъка и ръцете, фините моторни движения и ловкостта на двете ръце едновременно.

Щастлива съм да съобщя, че днес дъщеря ми спечели първото място за възрастовата си група в състезанието 3-6-3 в нейното училище с резултат 6.02 сек.! Това е победа и за България-- конкуренция бяха представители на мултиинтернационалната общност в лицето на държави като: Русия, Полша, Еквадор, Иран, Мексико, Германия, Канада, САЩ и куп други (в училището учат  деца от над 40 държави и националности).