Помощ! - Преместване на първолак

Здравейте!

Тук има много учители и ще се радвам на мнение и съвет от вас. Записах детето си в първи клас на училището до моя блок. За училището няма много добри отзиви, всички ми казват, че е трябвало да избера друго, но така и не ни приеха в друго. Нашето момиченце има специални образователни потребности, има нужда от ресурсни учители. Впечатленията ми от училището в което е детето не са много положителни. Усещането ми е, че учителката не би вложила достатъчно енергия в класа, а логопедката направо ме втрещи с начина си на комуникация с мен и жена ми. Например, позволява си да дава мнение с менторски тон, подчертаваща колко книги била написала (самохвалство), гледайки документ и прочитайки само един ред от него, без да прочете самия документ и другите епикризи, издадени от множество здравни заведения, които сме обикаляли през годините с детето.
Засега това са субективни усещания, на мен и на жена ми, базирани на спорадични контакти за 3 дни. Вярно, не е много времето, може и да грешим... Но не искаме да започнем с фал старт.

Как да инициираме прехвърляне към друга паралелка в училището? Не искаме нито директора, нито учителката да ни гледат на кръв. В случая искаме детето да е при буден и инициативен учител. Моля за съвет как да подходим. Благодаря предварително!