Мобилен интернет

Ползвате ли мобилен интернет? Според мен употребата на нещо такова е напълно нормална за 21-ви век. За съжаление в нашата страна не е достатъчно евтино ползването му.
Но пък ако човек знае как и иска, може да ползва. Например чрез W-Fi, в случай че посети няколкото заведения, които като екстра предлагат такъв безжичен достъп. Обикновено достъпът е безпланет, като изключение прави само този на МакДоналдс, където се плаща около левче за 20 минути работа с интернет.
Можете да отидете и в заведенията Кали, на Христо Ботев до петте кьошета, или в Мотто, на Аксаков 13.
А колкото до ползването на GPRS и UMTS - може и евтинко. Стига да се инсталира мобилната Opera Mini като Java аплет. Може да се изключат картинките и една едночасова сесия с браузъра няма да направи повече от 1 MB трафик. Още по-малко трафик пък иска ICQ. Има мобилни версии, като Jimm, с които можете да влезнете от телефона си. Аз съм го пробвал, BasiDi може да потвърди :)
Също малко трафик иска и пощата, но не забравяйте, че една проверка дори и да е изразходвала 1 KB се таксува от Мтел като 15 KB, което е 0.09 ст. с ДДС. Тъй че проверявайте по-рядко, не повече от веднъж или два пъти на ден :)
Много си мечтая цените на трафика през GPRS и UMTS да паднат, в момента са направо космически, в случай че искате да ползвате лаптоп. 1 MB е 4 лв без ДДС... Тази цена донякъде е приемлива за трафик, генериран чрез телефона, но чрез лаптоп не, защото само за 2 минути е възможно да се генерира 1 MB ако се отвори стандартен браузър за уеб, провери се пощата и се зареди ICQ.
А вие ползвате ли мобилен интернет, как и колко често?