Сватбен лиценз (Licence to wed)

Току-що гледах един интересен филм. Само фактът, че в него участва Роби Уилямс бе достатъчен, за да си го дръпна веднага и да лепна една усмивка на лицето си, която някой художни би описал с думите "усмивката на Мона Лиза" - загадъчна, сякаш очаква нещо хубаво да се случи.

И то се случи, гледайки този нов филм, който както всички филми с Роби Уилямс би могъл да заслужи епитетът "сладникава романтична комедия", но друга една част от народонаселението би казала, че е чудесен и е внесъл малко позитивизъм в живота.
Накратко, филмът разказва за момче и момиче, които се влюбват. Това се разказва набързо, най-важната част е самата сватба. Момчето е изправено пред първата си трудност в тази връзка - обявявайки пред родителите, че иска да се ожени за нея и мечтата си това да стане в Ямайка, момичето казва, че приема, но иска да бъде в църквата на своя роднина, отец Франк.
Отец Франк обаче си има програма. Той иска да се увери, че мъжа и жената ще успеят още преди сватбата да преодолеят всички проблеми между тях и да са наистина сигурни, че обичат човекът до тях заради това, което е.
Двамата минават през много трудности, които обаче ще спестя, за да не развалям удоволствието ви от гледането на филма. Само ще спомена, че лично на мен ми беше много приятно да го изгледам и да се замисля за някои неща от живота, а именно - доверие, вяра в способностите на партньора, желание да се опреш именно на него в труден момент, приемането му такъв, какъвто е и др. Препоръчвам ви този филм, ако искате да преживеете два приятни часа, които след това да ви накарат да помислите за някои неща от живота.
И да, като във всеки американски филм и тук можете да срещнете някои глупости, но честно, на базата на идеята, около която се върти лентата, ще забравите за тях веднага, щом видите надписа за край и се усетите завъртяни от емоции и размисли за живота.