Ядрена бомба в Херсон?

Много странно беше решението Русия да се оттегли от Херсон. Новоназначеният генерал Сергей Суровикин на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу докладва и предлага руснаците да се изтеглят от Херсон, а Шойгу веднага приема и дава напътствия това да стане безопасно. Дните преди това Русия евакуира жители към своя територия. Киев не вярва руснаците да се оттеглят толкова бързо, но се оказва, че два дни по-късно тях ги няма и те ликуват в Херсон. В същото време всеки се притеснява, че Путин може да прибегне към ползването на тактически ядрени оръжия и по този начин да се опита да сломи желязната украинска защита. Някои казват, че това изглежда като да е капан на Русия, но никой не казва, че вероятно всичко това се прави само за да се опразни районът и там да се стовари ядрена бомба. 
Не ми се иска да бъда лош пророк, но това струпване на странни факти ми изглежда, като да е решено там наистина да бъде взривена такава бомба.
А ако това се случи... Не ми се мисли какво ще стане. НАТО вероятно нямат да имат причина да реагират, тъй като няма да е задействан чл. 5. Но е възможно Европа да поиска да го задейства заради радиоактивно замърсяване. И веднъж задействан, ще стане страшно. Неслучайно в момента Европа приема правила за бързо и безпроблемно придвижване на войски из континента. Искрено се надявам Путин да не прибегне до това. А ако го направи, то отговорът да е бърз и точен и да сложи веднага край на тази сатрапия. Без други последици за света и Европа.