Защо е важно да устоим

Руският президент започна една война, която постави на изпитание целия свят, но най-вече Европа. Изопнаха се нервите на всички, които преживяха пандемията и вече виждаха искрица надежда за стабилизиране на обстановката. Оказа се, че цялата "военна операция", както я нарича Москва е била внимателно планирана. Неслучайно Путин построи тръбата през България за да снабдява с газ Сърбия и Унгария. Пардон, построихме я ние, като дадохме 3 млрд. лева за да се построи от руски строители, с руски материали от уж арабска компания.
Още миналата година Путин внимателно опитваше да дестабилизира пазара на газ, като се стараеше да не издава своите геополитически планове. В резултат, Европа навлезе във войната с намалени доставки, скъпа енергия и покачваща се инфлация. 

Днес Украйна се опитва да изтласка агресора от своята територия и печели симпатиите на цял свят. Сатрапът усеща, че се проваля и единственият изход за него е или да бъде убит в преврат или да бъде изправен на съд за военни престъпления. Това го прави отчаян, а наред с това увеличава и риска от предприемане на необмислени и съдбоносни ходове, като да натисне червения бутон и да стартира първата в света ядрена война.

Докато той праща невинни ученици да се бият на фронта в защита на някаква негова измислена кауза, Путин се опитва да всее раздори в Европа и има благотворна почва за това. Години наред в страните в Европа са били инфилтрирани агенти, които са вербували голям брой лица да работят в осъществяване на своята хибридна война. Високите цени на горивата, на стоките и храните допълнително карат европейците да се разколебаят в подкрепата си за Украйна. А това не трябва да се случва, защото ще е един предвиден шахматен ход на Москва, който ще доведе до множество размествания на дъската и разтурянето на представата ни за цивилизация, европейски ценности и солидарност. 

Успешното вклиняване в Европа ще даде основания на сатрапа да повярва в своята сила, след което да открие и допълнителни военни фронтове. Разбира се, България е една от страните, които са най-застрашени.

Войната не е за територия. Войната е за ценности. Ние не можем да разберем "Руский мир", затова трябва да ни се помогне да го почувстваме. Като зачеркнем своя цивилизационен избор и се превърнем в мужики. Не трябва да позволяваме това. Не трябва да позволяваме и на политиците ни да предават вярата ни в "Чиста и свята република", завещана ни от Апостола. Ние сме част от Европа и не сме на страна на агресора. Неговият свят не е нашия свят. Заедно в Европа можем!