Статии и публикации в помощ на близките на немощни хора

В помощ на близки, колеги, приятели на немощни болни или възрастни хора  


Забързани в ежедневието решавайки успешно всевъзможни проблеми се случват ситуации каквито не сме очаквали и не сме подготвени за тях. В същото време ходим на работа грижим се за деца и семейство.  Неочаквани събития, като станал трудно подвижен или залежал се в леглото наш близък човек, заразил се с коронавирус или заболял  ни поставят на изпитания. 

Тази статия има за цел да ви информира за възможности и решения свързани с неочаквано заболял колега, приятел, родител или самотен съсед нуждаещи се от човешка помощ и грижи.  Случаите могат да бъдат най-различни и затова с преки връзки и кратко съдържание ще се опитам да бъда полезен.

Статии заглавия

Житейски ситуации.  1. Живущ в кооперация или жилищна сграда на няколко етажа без асансьор с наднормено тегло  трудно подвижен или лежащо болен трябва да бъде свален или качен по стълбите. Повода за придвижване или преместване може да бъде най-различен.  2. Обгрижване и хигиена на болен или възрастен залежал се  в леглото. 3. Заразил се от коронавирус прекарвайки болестта  вкъщи.  Какво трябва да прави и как обслужващите го и живеещите с него в едно жилище да се предпазят от инфекции и зарази.  4. И още подобна информация със съвети и конкретни решения според проблема. Вижте  Статии. По-долу част от заглавията на публикациите.

Възрастен вкъщи проблеми и решения • Хигиена на болни на легло • Придвижване и пренасяне на тежки хора • Лежащо болен. Обслужване, предпазване, зарази •  Следене на кислорода в кръвта на болен вкъщи от корона вирус • Операция на става и първи дни на възстановяване вкъщи •

Права на хората

Права на хората възрастни, болни, инвалиди. Правата за получаване на безплатна помощ. Най-чететената публикация. Какво може би не знаем за правата си. Кои хора имат право на целева помощ от Агенция за социално подпомагане? На възрастен човек  правото за безплатни помощни средства. На инвалид с ТЕЛК, НЕЛК правото за безвъзмездно финансиране на собствен бизнес без да се дължи кредит, правото на помощ за достъп до дома, правото за помощно средство не вписано в Експертното решение.  Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни.
 
Автор: Георги Воев, 
Удостоверение 099/2008 на Министерство на труда и социалната политика-Агенция за хората с увреждания.

https://voevmedical.com/

https://voev.bg/