За българския футбол и политиката на водещите ни отбори

Чета тези дни, че ЦСКА продава изненадващо Велизар Димитров в някакъв неизвестен унгарски отбор, Вальо Илиев в още по-неизвестен руски и Йордан Тодоров в някой румънски.
Като цяло напоследък ЦСКА направиха сериозна селекция и в комбинация със старите звезди и завръщането на Гъргоров се очакваше да бъдат безапелационни лидери и след втория полусезон. Явно обаче в лагера на червените нещата не са розови, защото този смешник, когото още наричат "вълка Лупи" (Томов) си прави каквото си иска и не се съобразява с никого. Как може такъв глупец да е начело на един от водещите ни отбори, не ми е ясно. Та той няма нищо общо с футбола и със спорта като цяло. А и като политик е ... нямам думи.
Доста непрофесионално ми се струва, след успешна подготовка и добри резултати в контролите и точно когато нещата на армията изглеждат наред, вълкът Лупи да продава на килограм ядрото на отбора, без да се съобрази с треньора.
И то кой ще остане в ЦСКА като се махнат тримата българи, които в последно време се подвизават редовно и в националния отбор? Само африканци, бразилци, мароканци и т.н.
Вярно, и Левски си разпродадоха основните играчи, но те бяха на възраст, в която можеха да се заменят с по-млади играчи от юношеските школи. И сега в съблекалнята на сините е пълно с играчи на възраст от 18 до 25 години, почти всички от които, с фамилии, завършващи на "ОВ".
Ами, мисля, че за момента Левски е единствения отбор с правилна политика, който дава път и стимул за развитие на български футболисти от юношеските школи. И дори сега да изостават с 11 точки, то, струва ми се, няма да е за дълго.