Какво ни чака в новия шампионат?

Страшно обичам великата игра. Само дето в българско измерение не ми изглежда никак велика от доста сезони. Наблюдавах по всички спортни предавания репортажите от 1-ви кръг на родната "А" група. И не зърнах нищичко освен ниско темпо, несъвършена техника, аматьорски грешки и мизерни голчета.
Преди фанатиците от двата гранда да "скочат" за головете на Чиликов и Миланов ги моля още веднъж да прегледат записите в главите си. Елементарни, "балонни" центрирания, статична защита, "увиснали" вратари и леко отклоняване на топката с глава.
Като изключим махленския мач в Петрич, завършил с махленски резултат не съзрях един изработен гол за първия кръг във "висшата", "елитната" ни група.
Но видях други неща. Евалата на Янчев! С тоя каратистки ритник дето свали съперника даже Жан Клод Ван Дам сложи в малкия си джоб! Как не успя да го обезглави?! Дързост Тошко - 2-3 мача наказание и ще имаш възможност за нов опит.
Съдиите също бяха на общото ниво. Локомотивец съм от рождение, ама тая дузпа дето ни я свириха за втория гол и мене изчерви. А за колегата Цветан Георгиев какво да кажа? Свирили сме поне 40 мача заедно и разбирам как се чувстваш, когато пробваш да балансираш грешките с нови компенсации и грешки. Накрая справедливост има, но и двата отбора претендират.
Не крия, че съм песимист. И не от носталгия си спомням мачовете с участието на майсотри като Начко Михайлов /лека му пръст!/ , Панов, Денев, Бонев, Костадинов и прочее. Просто картината на нашата "висша" лига е такава, че ти иде да го удариш само на спомени.
Днес поне имаме възможност да гледаме чуждите шампионати.