Браво юнаци - пари нема!

Волейболните ни национали направиха чудото. Класираха се трети на турнира за Световната купа, взеха олимпийска квота, пак развалиха сметките на толерираните в спорта "големи" нации и учудиха света. В ранните сутрини на мрачните зимни дни половин България сядаше пред телевизора. http://bglog.net/sport/15942 Стискахме палци и изстрадвахме всяка победа, а момчетата лееха реки от пот и нерви. Но ни даряваха радостта, която не се описва с думи. Може да блъскаш всякаква работа, да живееш мизерно, да имаш куп проблеми, но през целия ден си повтаряш кято рефрен: "Все пак нашите биха! Велики сме българите, ей!
След триумфа, държавници и политици побързаха да ги засипят с поздравителни телерами. Посрещнаха ги на летището, побързаха да се щракнат на фото с героите и да им раздадат мили усмивки.
След броени дни обаче се разчу новинката. Мартин Стоев и момчетата му няма да получат грам премиии  за блестящото класиране?! Волейболната федерация не ги била "предвидила", а държавата за такива работи пари както винаги няма. Прочетох, че става дума за колосалната сума около 50 хиляди лева. По колко трябваше дя вземат 12-те играчи и треньорския щаб може да пресметнете и сами.
Редно е обаче да се запитаме как се намират милиони и милиарди за никому ненужно въоръжение и безумни мисии в чужбина, където умираме за чужди интереси.
А колко струва един президентски и премиерски коктейл? Като чета пресата, правят ги честичко, почти всекидневно.
Май към 35 милиона евро струваше новият самолет на Първанката? Хубаво, нека си попътува момчето. Неговите и депутатски екскурзии струват отново милиони на хазната."
А с какви ли авоари разполага шефката на ДАМС - г-жа Лечева, която на практика наследи от гръмнатия си съпруг половин Илиянци /в последното съм сигурен от опит!/ , естестено спечелени по честен начин?
Въобще в Абсурдистан има пари за какви ли не простотии, само не за култура, образование и спорт. Политиците ни май не могат да преживеят, че не са "лицето" на нацията. Че хората ги псуват поголовно и ги мразят до смърт. А обичат именно такива хора като нашите волейболисти. Затова външно стаяват завистта си и си отмъщават по всякакви възможни начини.
Аз и милиони българи си взехме премията от радост, гордост и възторзи /Колко отдовна не се бе случвало!/. Пък Стоев, Казийски, Салпаров, Жеков, Николов, Константинов и останалите ще "пият една студена вода", ще се усмихнат иронично и ще заминат по клубовете си в чужбина. Там, където плащат коректно и демонстрират необходимото уважение към тях. В Гърция, Италия, Австрия - няма значение. Само по-далеч от Абсурдистан!