Какъв е пътят пред Общност "Начално образование"?

Кое е по-важно - споделяне на кракнати програми, пиратски МР3-ки или уникални практики, опит, методи на обучение? За какво създадохме общността? За да ползваме материали, чийто права не предвижват разпространение в Интерент, да гледаме на конференции чужди презентации и статии или да покажем на учениците презентации, нови прийоми?

Мисля, че тази уникална професионална общност е на кръстопът. Без да се превръщаме в адвокатска кантора, е време да се реши кое е по-важно за българския начален учител - да ползва в работата си продукти, които нарушават правата за разпространение, определени от автори и издадели или да ги плати, да потърси алтернативи - продукти разпростарнявани под свободен лиценз или безплатно. 

Преди 10 години нямаше нищо - броях на пръстите на ръцете сайтовете, които са свързани с децата на България и тяхното обучение. Днес имаме възможност да станем част, по-активно или по-пасивно, на истинска преподавателска общност, да черпим опит, да внедряваме нов безплатен софтуер или да откриваме нови и нови неща в софтуера на Майкрософт, който ни е предоставен напълно безплатно, да се радваме от постиженията на колеги. Ще позволим ли това място да се превърне в място, където се обменят кракове на програми и изпиратствани ресурси?

Какъв е пътят пред тази Общност? На кого се крепи светът