Електронна книга "Децата в Интернет" - безопасно и с полза

Съобщение за медиите: "Във връзка със Световния ден за безопасен Интернет учениците от 3а клас на СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" в Русе обмислиха свои правила за безопасен и полезен Интернет. Те обобщиха своя опит, както и препоръките на експертите, за да формулират препоръките си. Накрая въведоха в сайта "Детски клуб" (http://kids.souee.org/) правилата и нарисуваха електронни картини, които ги илюстрират.

"Децата в Интернет" е електронна книга, вдъхновена от инициатива на "Партньори в познанието" и създадена чрез използване на интердисциплинарно проектно-ориентирано обучение, с използване на мозъчна атака и групова работа, а интегрирането на технологиите в проектната работа на учениците в СОУЕЕ се осъществява чрез уики-публикуване в SyndeoCMS базирания сайт. Онлайн проектът и е-книгата се намират на адресhttp://internet.souee.org "

Иновацията тук са няколко: уики-публикуване на текста, избор на по-различен и интересен формат за публикуване на материала - електронна книга, която се разгръща. Вижте и препоръчаните лично от мен детски браузъри и програми за родителски контрол. 


Този проект е свързан с тазгодишната инициатива "Безопасност в Интернет" на доц. д-р Папанчева. В края на вчерашния ден Зорка Левчева - журналист от БНР, програма "Христо Ботев" направи интервю с едно от момичета-организаторки за вечерния обзор на радиото.