Ucha.bg - безплатни помагала за опазване на природата и защитени територии

Регионалният екологичен център (http://rec.bg/) е подготвил сайт, който е истинско съкровище за учителите, преподаващи по Човек и природа и биолози. Сайтът Ucha.BG (http://ucha.bg/) е определен като Ресурсен център за образование за околна среда и устойчиво развитие. В него ще откриете безплатни електронни помагала за изтегляне, свързани с "основни проблеми на съвременното развитие на обществото, използване на ресурсите на Земята, климатични промени, замърсяване на въздуха, водата и почвата.", както се казва в писмо, разпратено до училищните директори. В помагалата има разработени уроци за СИП и извънкласни дейности. 

За началния курс е предназначен "Зелен пакет за деца" - http://ucha.bg/t/28 , но и в други помагала се засягат теми за четвъртокласници. 

Най-хубавото е, че можете да си изтеглите тези помагала като PDF и да поръчате по едно безплатно хартиено копие на училище на помагалата "Зелен пакет за деца" (1. - 4. клас), "От Осогово до Беласица за деца" и "Западна Стара планина за деца" (5. - 8. клас) и "Натура 2000 в образованието" (9. - 12. клас).

За да поръчате, изпратете имейл на rec-bulgaria [at] rec.org с адреса на училището ви. Пощенските разходи са около 4-5 лв и са за сметка на училището.