Teach2000 - хубав начин за учене и изпитване с флашкарти и тестове - с БГ интерфейс

В последните дни бях зает с превода на програмата Teach2000 - удобно и ефективно средство за учене и изпитване. В основата ѝ лежат флашкартите - въпросите и отговорите им се въвеждат в два различни режима - за начинаещи или за напреднали. При начинаещи просто пишете въпроса (или думата на чужд език, или текста на задачата) и след това поставяте разделител, например табулатор, две точки или друго определено от вас. Важно е да натиснете бутона Down (Надолу) и материалът за учене се появява в окончателния списък за учене и изпитване. В режим за напреднали можете да имате варианти на отговорите, да добавите запис на гласа си при задаване на въпроса (при начинаещи - само предварително направен запис) и изображение. Добавят се коментари по време на теста, след отговор и специално след грешен отговор. Има и въпроси с географски карти.

 За да започне тестването, изберете таба "Тест". Тук започва най-интересното - на база въведената от вас информация програмата представя материала по различни начини - показва отговора и изчаква да се препише, за да научи първоначално, може да го превърне в тест с множествен избор като избирате колко да са отговорите, от които да се избира правилния, има игра, има викторина с флашкарти. може да се набляга на въпросите, които най-често се грешат. Програмата отчита резултатите от обучението и ги показва като диаграма.

Друга възможност е създаване на уебстраници с упражнения за свързване или онлайн тестове, които могат да се добавят в страницата на класа, за да се увеличи времето за упражнения.

С Teach2000 може да се организира изпитване на учениците в класната стая - отделен неин модул улеснява учителя при оформяне на текста в класната стая и изпитването на учениците. Накрая се извежда отчет на постигнатото от тях.

 Teach2000 улеснява отпечатването на различни материали въз основа на въведения от вас списък с въпроси и отговори. Това са готови за изрязване и сгъване флашкарти, листи за писмено изпитване, списък с материала, който ще се учи и дори пищов за по-смелите.

Официално програмата ще "проговори" на български език в края на август или началото на септември, когато разработчикът ѝ Bas Groot от Амстердам (ах, този Амстердам, откъдето е и SyndeoCMS) ще представи новата версия.

Допълнено: Програмата вече официално е с бълграски интерфейс на официалната страница, инсталатора, интерфейса на софтуера и сайта.

Програмата е безплатна и може да се изтегли от официалната си страница, Има и портативна версия, ако искате я използвате от USB памет, например.

Може да намери приложение в обучението по математика, български език и чуждите езици, човек и общество, човек и природа, за самоподготовка...