OCR CuneiForm 12 - сканирайте печатен текст вместо да преписвате

Явно делегираните бюджети, синдикатите и диференцираното заплащане не могат да ни откажат да работим като учители и трескаво подготвяме разпределения/или-както-там-ги-наричат за новата 2008/2009 г...

 

Затова искам да ви обърна внимание на програмата OCR CuneiForm 12 - безплатна е (към 34 МВ) - изтегляне на файла. Това е средство за оптично разпознаване на символи - слагате напечатан текст в скенера (напр. книгата за учителя) и след сканиране OCR CuneiForm 12 ще успее да разчете какво е написано на български и да го запемети като файл. Така се спестява много време- вместо да преписвате, слагате и махате листи в скенера.

**********

Описание в http://www.download.bg/

OCR CuneiForm е безплатна програма, която ще разпознае какво е написано в сканиран от текст, независимо дали е от вестник, списание, дали е разпечатка на принтер или пишеща машина. Чрез специални алгоритми се разпознават дори лоши копия на копирна машина или факс, матричен принтер или машинопис. Забележителното в OCR CuneiForm е, че е безплатен продукт, което не е за сметка на качеството - разпознаването е с висока надеждност, бързодействие, Разпознават се текстове на ад 20 езика: руски, български, английски, украински, немски, френски, испански, италиански, шведски и други. Продуктът разпознава таблици, автоматично съхранява илюстрациите, съхранява топологията на страницата.
След като разпознаването приключи, вие можете да го запишете в документ на MS Word или MS Excel, да го редактирате директно в CuneiForm и накрая да го съхраните като TXT или HTML.