Free Studio - пакет от 41 безплатни програми за обработка на мултимедия

FreeStudio е пакет от програми, които ви улесняват с всичко, свързано с аудио и видеофайловете. Още щом стартирате пакета, има големи бутони, които ви насочват към групи програми според това, което искате да правите. От YouTube можете да теглите клипче, да го запишете като МР3 или дори направо като аудиодиск. Можете да си направите и DVD с клипове от YouTube, да качвате клипове в сайта, да теглите директно за своя iPhone или iPOD. 

В аудио частта можете да конвертирате между различни аудио формати, вкл като флаш, да изрязвате част от аудио, да извличате звука от видеоклип.
Лесно записвате дискове, записвате видео като флаш, МР3 или вземате отделни кадри от филмче. Можете да си превърнете снимки и видео в триизмерни, да записвате ставащото на екрана, да подготвите видеосъдържание за различни мобилни устройства.

Макар и да е не е свързан пряко с образованието, този пакет с програми е полезен с това, че е събрал множество инструменти, които ни позволяват да създаваме по-бързо и лесно различни образователни ресурси.

Файлът е към 60 МВ